Første skoledag på rød løper

Klippet snora: Sindre Martinsen-Evje klippet snora og erklærte nye Sandesundsveien barneskole for åpnet. Først på den røde løperen står Tuva Emilie Dagsland Ravneng og Sara Juliett Freiberg.foto: jarl m. andersen

Klippet snora: Sindre Martinsen-Evje klippet snora og erklærte nye Sandesundsveien barneskole for åpnet. Først på den røde løperen står Tuva Emilie Dagsland Ravneng og Sara Juliett Freiberg.foto: jarl m. andersen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Med store øyne og brede smil entret de eldste elevene på Sandesundsveien den nye barneskolen.

DEL

De har fulgt byggingen fra dag én. Endelig var dagen kommet for å ta den nye skolen i bruk. I løpet av sommeren var den gamle skolen revet.

Tuva Emilie Dagsland Ravneng og Sara Juliett Freiberg, som begge går i femte trinn, hadde møtt fram ekstra tidlig. Derfor fikk de lov til å gå først på den røde løperen og videre inn i lokalene.

Den nye skolen har kostet nesten 300 millioner kroner å bygge. I år begynte det 420 elever på Sandesundsveien. Men den har plass til enda flere.

Rent andektig satte elevene seg ned på krakkene i Kulturtorget, hvor rektor ønsket dem velkommen. Dette var stort både for barn og voksne.

– Jeg visste ikke at det skulle bli så fint. Dette er den beste skolen i landet, mener Tuva Emilie.

Hun har ventet så lenge i sommer på at skolen skulle starte opp igjen.

– Jeg synes det har vært kjedelig med så lang ferie, sier Tuva Emilie, som gleder seg veldig til å bli kjent med den nye skolen sin.

Og det skal de få lov til, forsikrer lærerne Tormod Høydahl og Agrin Kustani.

– Den første dagen skal vi bli godt kjent med trinnarealene våre. Husk, nå har vi ikke klasserom lenger, men hjemmerom, minner lærer Kustani om.

– I løpet av uken skal vi se på hele skolen. Blant annet skal vi i flerbrukshallen og ha gym, sier Kustani.

Sandesundsveien skole skal nå ha trinnorganisert undervisning.

– Se, alt er nytt her. Den nye skolen er så fin. Alle tingene er nye. Det er fint. Og snart får vi Ipad. Da slipper vi kanskje å bære så mange bøker fram og tilbake på skolen, sier Sara Juliett Freiberg.

Celine Malmberg synes også skolen er fin, men det er også litt trist at den gamle skolen er borte.

– Spesielt fordi hele familien min har gått her. I går hadde jeg med meg oldefaren min for å se på den nye skolen. Han gikk også på den gamle skolen for mange, mange år siden, forteller Celine.

Snorklippingen besørget ordfører Sindre Martinsen-Evje. Politikere, foreldre og andre som har vært involvert i byggingen bivånet det hele.

Artikkeltags