25.juli gikk startskuddet i Skee utenfor Strömstad for den første av i alt fire alliansevandringer frem mot Olsok. De øvrige vandringene er Elgåfoss - Bakke (26.juli), Bakke - Fredriksten Festning (27.juli), Rød Herregård - Ingedal kirke (28.juli).

Fredag

26.juli kan man få med seg sommerforedrag på Storedal kultursenter. Foredragsholder er forfatter og oversetter Kristin Sørsdal, og tar for seg tematikken "Migranter, murer og menneskeverd". Sørsdal har fem år med reiser og opphold på Balkan, i Ungarn, Hellas og Italia bak seg, og har vært inn og ut av flyktning- og migrantrealiteter. Gjennom foredraget ønsker hun å resonnere rundt hva som skjedde og skjer i Europa etter flyktningkrisa i 2015.

På kvelden blir det kongelig bryllupsgilde. På Borgarsyssel museum kan publikum, som har rollen som kong Olav og prinsesse Astrids gjester, få et innblikk i hvordan kongebryllupet i 1019 kan ha utartet seg. Vigselen foregår utendørs i St. Nikolas kirkeruin, mens resten av selve bryllupet foregår innendørs med mat, drikke og formidling. Prosjektet er et samarbeid mellom Stiklestad Nasjonale Kultursenter og Olavsdagene Sarpsborg. Bryllupsgildet er kun for publikum med billett, men foredrag og vielse i forkant er åpent for alle.

Lørdag

Borgarsyssel museum arrangerer familiedagen "Olsok for Kids". Middelalder, Olav den hellige og pilegrim er i fokus, og det vil bli aktiviteter for store og små. Barna kan lage sin egen krone, det blir skattejakt i friluftsmuseet og man kan bygge middelalderbyen Borg i dataspillet Minecraft. I samarbeid med Pilegrimsfellesskapet Sta. Maria-Sarpsborg blir det arrangert pilegrimsvandring for barn på og rundt museet.


Søndag

28.juli blir det konsert i St. Nikolas kirkeruin med musikere som Carl-Andreas Næss, Per Christian Ellefsen og Eirikur Hauksson. Konserten har et ønske om å belyse den største alliansen, nemlig kjærligheten. Ved dårlig vær flyttes konserten til Sarpsborg kirke.

Mandag

Selve olsokdagen starter med pilgrimsvandring fra middelalderkirken i Skjeberg til Borgarsyssel. Dagen starter med gregoriansk sang fra St. Olav vocale. Turen går gjennom landskap som bringer vandrerne gjennom bronsealder, middelalder og nåtid.

Som avslutning på Olavsdagene blir det tradisjonell olsokgudstjeneste i St. Nikolas kirkeruin på kvelden. Predikant denne dagen er biskop emeritus fra Stavanger, Erling Pettersen. Biskopen i Borg, Atle Sommerfeldt deltar. Sang ved St. Olav vocale og musikk ved Carl Andreas Næss og musikere fra Det Norske Blåserensemble.