Brukerorganisasjoner, frivillige, kommunen og mange ildsjeler samarbeider rundt årets tema for Verdensdagen for psykisk helse. Under temaet «Gi tid» blir det markeringer både før, etter og på selve dagen flere steder i byen, med ulike tilbud til sarpingene.

– Målet med markeringene er økt kunnskap og åpenhet. Alle har en psykisk helse, står det å lese på kommunens nettsider.

Dette er programmet i Sarpsborg:

  • 25. september: Sorg og omsorg i Sarpsborg inviterer til temakveld i samarbeid med Lærings- og mestringssenteret i bystyresalen. Grete Fjellgaard setter ord på hvordan man kan ta vare på livet når sykdom rammer.
  • 29. september: Kirkens bymisjon og Sarpsborg menighet inviterer til kveldsgudstjeneste i Sarpsborg kirke. Tord Gustavsen er gjest og står også for musikken.
  • 6. oktober: Sarpsborg menighet markerer diakoniens dag i Sarpsborg kirke med gudstjeneste og kirkelunsj etterpå. Kirkens SOS kommer.
  • 8. oktober: En rolig kveld i Sarpsborg kirke med tekster, musikk, sang og åpen mikrofon. Grete Fjellgaard leser, Vigdis Oliversen på sang, Marianne Aarum på fløyte, Guro Skottene leser dikt.
  • 8. oktober: David Adampour på Sarpsborg Hovedbibliotek. Adampour ble Årets Osloborger i 2018 for sin store innsats for dem som faller utenfor i samfunnet. Han lever for å utvikle mennesker, uansett om det gjelder vanskeligstilte, funksjonshemmede eller fotballspillere.
  • 8. oktober: Språkkafe på Sarpsborg hovedbibliotek.
  • 10. oktober: Mental helse markerer Verdensdagen på Glenghuset med blant andre Oddvar Vignes og Majk Myrèn.
  • 10. oktober: Åpent hus på Senter for rehabilitering og aktivitet. Foredrag, debatt, utstillinger, kafé, stands, musikalske innslag med Greåker musikklinje.

Se hele programmet og mer informasjon på kommunens nettsider.

Ny rekord i 2018

Verdensdagen for psykisk helse har blitt markert 10.oktober siden 1992, og målet er å fremme økt bevissthet om psykisk helse over hele kloden. Dagen markeres i over 150 land jorden rundt.

I Norge jobber mange frivillige, og over halvparten av landets kommuner med ulike arrangementer for å markere Verdensdagen for psykisk helse. I 2018 ble det satt ny rekord, med over 1500 arrangementer på landsbasis, opplyses det på Verdensdagen for psykisk helse sine nettsider.