På fredag slo vi ring rundt moskeen i Sarpsborg. Ingen i Norge skal være redd for å være seg selv, tro på det de vil, eller elske den de vil. Dette er verdier vi må passe på og kjempe for å beholde. For det er dessverre gnisninger i samfunnet.

Jeg har merket det på kroppen. Vi ble forsøkt truet til å gi opp vårt politiske ståsted 22. juli 2011. Men vi sa i fra, vi reiste oss og vi ble dobbelt så sterke.

Etter terrorangrepet i Bærum var det viktig for meg å vise de som velger islam som sin tro, at de er trygge, velkomne og at jeg står opp for dem. Vi sto i ring rundt moskeen for å vise samhold. De takknemlige blikkene med tårer i øynene da flere ankom aftenbønnen glemmer jeg aldri. Etterpå ble vi invitert inn og fikk kaffe.

Det er så viktig å bli kjent. Alt som er fremmed er litt ubehagelig. Blir vi kjent, hilser, inviterer hverandre inn blir livet mye lettere og spennende! Imamen fortalte hvor mye det hadde betydd for dem at vi viste så mye kjærlighet. At vi bryr oss. Er vi ikke bare mennesker alle sammen?

 

Jeg ble for øvrig tatt i hånden. Men det hadde ikke spilt noen rolle. For den varmen og praten var så god. Jeg tror ikke kronprinsen tok seg nær av at en jente rammet av terror, ikke håndhilste på han. Hun var i sitt hellige hus og pekte på sitt hjerte for å hilse og vise sin ærbødighet. I flere anledninger tidligere har jeg sett andre hilse på sin måte i templer og andre steder hvor håndhilsing ikke er en del av kulturen.

Er det ok etter et terrorangrep, hvor en ung kvinne peker på sitt hjerte, å kalle det snikislamisering? Ja, vi kan snakke om håndhilsing i offentlige arenaer. Men Siv Jensen velger altså å påpeke denne hendelsen som noe negativt rett etter de har opplevd et terrorangrep. Et terrorangrep som ble begått av noen som hadde tanker som snikislamisering. Som vil ha et hvitt Norge. En ren rase.

Det er begreper som snikislamisering som trigger ekstreme mennesker som Breivik og Manshaus.

Slutt snikterroriseringen din, Siv Jensen.