Det var klokka 02.09 natt til lørdag som en nabo i Bergbyveien på Ise meldte ifra om brann i nabobygningen. Brannvesenet rykket straks ut til stedet, og kunne ved ankomst konstatere at det var full fyr i huset og garasjen. Brannvesenet satte derfor i gang med en kontrollert nedbrenning.

Innlosjert på Quality Hotell

Operasjonsleder Jan André Delbeck i Øst politidistrikt opplyste til Sarpsborg Arbeiderblad lørdag formiddag at det aktuelle huset var bebodd, og at beboerne kom seg ut på egen hånd, og at ingen personer ble skadet i forbindelse med brannen.

Det er en familie med to mindreårige barn som bodde i det totalskadde huset. Ingen av dem ble fysisk skadet.

Det var innledningsvis fare for at brannen skulle spre seg til flere av nabohusene, da disse ligger tett i tett på Bergbyveien.

Bildeserie

BILDER: Brannstedet i dagslys

– 40 personer ble evakuert. 12 ble innlosjert på Quality Hotell på Grålum, mens de øvrige fikk husrom hos venner og familie for natten. Bakgrunnen for evakueringen var at det var mye aske, sot og røyk i området som forårsaket ugrei luft, forteller operasjonslederen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Til alt hell ble ingen av nabobygningene skadet som følge av brannen.

Brannvesenet jobbet med etterslokking til langt ut på lørdag ettermiddag, og en gravemaskin var også på brannstedet for å rive ned en vegg som sto igjen etter brannens herjinger og pipa på huset.

Krimteknikere skal undersøke

Operasjonsleder Delbeck opplyser til Sarpsborg Arbeiderblad at brannen startet i garasjen og spredte seg deretter til hovedhuset på eiendommen.

Han opplyser videre at politiet vil sperre av branntomta når brannvesenet er ferdig på stedet, og at det vil bli gjort tekniske undersøkelser i brannruinene i jakten på å finne årsaken til den ødeleggende brannen.

– Det vil bli gjort en åstedsundersøkelse når forholdene tillater. Det vil trolig skje i helgen eller på mandag, sier operasjonsleder Jan André Delbeck til Sarpsborg Arbeiderblad.

Det var en familie på fire som bodde i det brannherjede huset, og som nå har mistet alt de eide i den voldsomme brannen i natt.

Sarpsborg Arbeiderblad hat vært i kontakt med et familiemedlem til familien som opplevde å miste alt de eide i brannen natt til lørdag, men de ønsker ikke å la seg intervjue av avisen.

Venner at familien opprettet imidlertid lørdag en spleis på spleis.no for å samle inn penger til den hardt rammede familien.

I beskrivelsen av spleisaksjonen står det at familien på fire trenger sårt hjelp, da alt de eide ble tatt av flammene.

– Familien trenger sårt klær og småtteri som man bruker i hverdagen. Jeg valgte å starte en spleis for min venninne og kollega da jeg fikk melding i natt om at de har mistet huset sitt og katten i brann. Det er to barn på 3 og 8 år som er rammet sammen med sine foreldre. De har mistet alt! Dessverre ble huset overtrent og alt er brent ned. Heldigvis har ingen barn eller voksne kommet til skade i brannen fysisk, men de har kun det de står og går i av tøy. Vær så snill og doner en liten sum til familien da de trenger i det minste noe tøy. Har du ikke kroner, men klær å donere, så vær så snill og doner. Jente 3 år og gutt 8 år trenger alt av inne-/yttertøy, står det å lese i beskrivelsen på spleisaksjonen som ved 14-tiden søndag ettermiddag var oppe i 20.900 kroner fra til sammen 62 bidragsytere.

Bildeserie

BILDER: Hus og garasje brant ned til grunnen