Polsk smugler avslørt på Svinesund

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

Smugleren kom kjørende over grensa med 10.000 sigaretter, 3.022 liter øl og 249 liter brennevevin i bagasjen.

DEL

(Fredriksstad Blad) Tollvesenet fattet interesse for bilen den polske mannen kjørte over grensen fra Sverige til Norge ved 13.45-tiden i går ettermiddag.

Bilen kjørte nemlig inn på tollstasjonen på rød sone, men i stedet for å stanse kjørte han gjennom og ut igjen på E6. Tollere på Svinesund la seg på hjul, og stanset bilen på E6 ved avkjøringen til Høk i Skjeberg.

Siktet for promillekjøring

– Mannen framsto som åpenbart beruset, og politiet ble tilkalt. Han er siktet for promillekjøring, opplyser politiførstebetjent Terje Bøe i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad mandag ettermiddag, etter at polakken hadde blitt avhørt.

Men mannen i 50-årene har langt mer å svare for enn fyllekjøringen.

– En gjennomgang av bilen han kjørte viste at han hadde med seg store mengder brennevin, øl og sigaretter. Smuglervarene utgjør en avgiftsunndragelse på 300.000 kroner, sier Bøe.

Var utvist fra Norge

Polakken ble pågrepet og satt i arrest. Politiets etterforskning avdekket også at mannen brøt loven da han kjørte inn til Norge over Svinesund.

– Han er utvist fra Norge og er også siktet for ulovlig retur etter utvisning. Han har erkjent delvis straffskyld, opplyser Terje Bøe, og kan også opplyse at spritsmugleren vil bli framstilt for varetektsfengsling i Sarpsborg tingrett i morgen, tirsdag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken