Det ble en trivelig lørdag i Sparta Amfi. Hjemmefansen fikk oppleve fire scoringer av hjemmelaget, samtidig som Sparta-keeper Tobias Normann holdt nullen. Seieren mot Frisk Asker betyr at Sparta står med 70 poeng på 33 kamper. De ligger på andreplass på tabellen nå, seks poeng bak serieleder Stavanger. Stavanger har imidlertid spilt to kamper mer enn Sparta.

Det ble én scoring i løpet av 1. periode i Sparta Amfi lørdag. Den var det Sparta som fikk. 1-0-målet kom i et overtall for vertene på tiden 4.40, og det var Sebastian Selin som sendte pucken i nettmaskene bak Frisk-keeper Nicklas Dahlberg, etter forarbeid av både Paulius Gintautas og Parker Bowles.

I pausen fikk Sparta-fansen en skikkelig gladnyhet. Da ble det nemlig opplyst at den finske backen Miihkali Teppo har forlenget kontrakten med Sparta. Han har underskrevet en toårskontrakt med Brevik-klubben.

Sparta doblet ledelsen i midtperioden. Også 2-0-målet kom i et overtall for hjemmelaget. Denne gangen var det Magnus Nilsen som scoret, og det vanket assistpoeng til både Håvard Salsten og Marcus Fagerudd. Målet kom på tiden 22.41.

Sparta fikk en fantastisk start på 3. periode. Kun 33 sekunder inn i perioden om nemlig 3-0-målet. Det ble scoret av Emil Lundberg.

Kampens siste scoring kom da kampuret viste 53.25. Magnus Nilsen og Vetle Salsten kombinerte flott, og det var sistnevnte som plasserte pucken i nettet til 4-0.

Etter lørdagens kamp i Sarpsborg venter lokaloppgjør borte mot Stjernen i neste runde. Den matchen spilles i Stjernehallen tirsdag 24. januar.

Kampfakta

Ishockey, eliteserien

Sparta - Frisk Asker 4-0
(1-0, 1-0, 2-0)
Sparta Amfi

Mål:
1-0 (4.40) Sebastian Selin (Paulius Gintautas, Parker Bowles)
2-0 (22.41) Magnus Nilsen (Håvard Salsten, Marcus Fagerudd)
3-0 (40.33) Emil Lundberg (Kristian Jakobsson, Jonas Meisingset)
4-0 (53.25) Vetle Salsten (Magnus Nilsen)

Skuddstatistikk: 30-27 (14-8, 10-9, 6-10)

Utvisninger: Sparta 3 x 2 min., Frisk Asker 3 x 2 min.

Hoveddommere: Tor Olav Johnsen og Jørn Ekeberg.

Tilskuere: 2.047

Spartas lag:
Målvakt: Tobias Normann.
Førstefemmer: Jonas Meisingset, Marcus Fagerudd, Emil Lundberg, Håvard Salsten og Kristian Jakobsson.
Andrefemmer: Miihkali Teppo, Niclas Jessesen, Sebastian Selin, Martin Grönberg og Parker Bowles.
Tredjefemmer: Maksims Ponomarenko, Robin Soudsky, Paulius Gintautas, Henrik Knold og Eirik Børresen.
Fjerde løperrekke: Magnus Nilsen, Trym Østby og Vetle Salsten.

SA-børsen:
3 poeng:
Tobias Normann
2 poeng: Marcus Fagerudd
1 poeng: Emil Lundberg