Samler inn penger til tørkerammete

FORVENTNINGSFULL: I morgen vil Mahad Abukar Osman og flere andre somaliere gå rundt og samle inn penger.

FORVENTNINGSFULL: I morgen vil Mahad Abukar Osman og flere andre somaliere gå rundt og samle inn penger. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag vil bøssebærere gå rundt i Østfold-byene og samle inn penger til tørkerammete i Somalia.

DEL

– Dette er en innsamling som er godkjent av Hanano development organisation i Oslo og den vil foregå i hele Norge, forteller Mahad Abukar Osman.

Osman er talsmann for det somaliske miljøet i Østfold og politiker hos Arbeiderpartiet. Han forteller at innsamlingen er for å hjelpe de tørkerammete i Somalia etter at de har gått to regnsesonger uten en dråpe regn.

Over seks millioner mangler vann

– Bakgrunnen for at det somaliske miljøet har startet denne innsamlingen er at vi ikke vil se en gjentakelse av det som skjedde i 2011. Da døde over 260.000 personer av sult i Somalia.

Videre forteller Osman at FN har beregnet at over 6.2 millioner somalierne mangler mat og vann. Det synes det somaliske miljøet i Norge er forferdelig.

– Det er tragisk at mennesker skal dø av sult og vannmangel i 2017. Alle pengene vi samler inn vil først bli sendt til den somaliske moskeen i Oslo. Der vil imamene telle pengene og sende det videre til Somalia. Imamene er mennesker som somaliere har mye tillit til så derfor lar vi dem ta seg av opptellingen, forteller Osman.

– Gi det dere klarer

Han er klar på at alle pengene som blir samlet inn skal sendes til de rammete. Det har vært veldig viktig å slå fast i planleggingsfasen av innsamlingen.

– Den somaliske regjeringen har utnevnt en uavhengig komitee som tar seg av innsamlete penger. Den komiteen består av religiøse ledere. Det er de folk har tillit til, mange er skeptiske til politikere og at de kanskje er korrupte – derfor er det flott at vi kan sende pengene til denne komiteen. Da vet vi at pengene kommer til de rette personene.

Mellom 10.00 og 18.00 vil bøssebærerne gå rundt i sentrum av Østfoldbyene.

– Det viktigste budskapet jeg har er følgende: Hver krone kan hjelpe de som trenger det. Vi håper innbyggerne vil bidra med det de kan til være bøssebærere, avslutter Osman.

Artikkeltags