Under kan du se sommerperlene og hva de tilbyr til gjestene. Noen av tingene vi har sett på er toalettfasiliteter, grill- og bålplasser, benker, fremkommelighet, parkering og hvor barnevennlig stranda er.

Nederst i saken finner du andre nyttige lenker og tips til deg som skal være i Sarpsborg i sommer.

Høysand

Stranda og områdene rundt Høysand er godt kjent blant sarpinger. Her finner du både, sandstrand, toaletter, grillplass, hoppetårn, flytebrygge, kiosk, tilrettelagt sti langs vannet og en litt tøffere tursti opp til Utsikten.

Strandområdet er svært barnevennlig. Hvis barna går lei av å bade, kan du gå opp til lekeplassen eller gå bort til Skjebergkilens mest populære fiskebrygge.

Det er både busstilbud og godt med parkeringsplasser i Høysand. Her kan du velge om du vil parkere på oversiden av stranda, eller ved fiskebrygga. En ting å tenke på, er at stranda er populær og kan bli folksom når det er godt vær. Her kan du ikke regne med like mye privatliv.

Dusa

Her er det stor parkering, flott natur og opparbeidede områder som passer for de fleste. Strandområdet består av flere små øyer med stier og brede gangbroer. Området er tilrettelagt for funksjonshemmede med blant annet stier og toaletter.

Her er det ikke noe problem å finne seg et eget lite svaberg der du kan fiske, grille, sole deg eller bare slappe av.

En av ulempene med området, er at det er mange små viker over alt. Det kan være en morsom ting å utforske for litt eldre barn. Her kan det være lurt å følge ekstra godt med på de aller minste.

For de fleste i Sarpsborg er det en bit å kjøre ut til Dusa ytterst på Grimsøya. Derfor kan det være lurt å planlegge turen på forhånd, og ta med nok mat, vann og solkrem.

Kålvika/Øketangen

På vei ut mot Grimsøya er det en annen kystperle som ikke alle vet om. Rett før broa over til Grimsøya, kan du kjøre til venstre og finne et flott turområde enten du vil bade eller gå tur. Det er god plass og enkelt å parkere ved både Kålvika og Øketangen. Om du kjører til Kålvika kan du gå en tursti over holmene til Øketangen.

Kommunen drifter toalettfasiliteter i Kålvika. Uansett hvilket av stedene du velger er det mer privat, og man får god plass selv om det er godt vær.

En ulempen med dette området, er at det ikke er noen kiosk, og du må ta med deg alt du trenger til stranden. Det er også ett stykke å kjøre før du kan nyte utsikten.

Løkkevika

Det er mange fine plasser langs Løkkevika, og denne stranda er en av dem. For å finne frem med egen bil, kan du kjøre du mot Høk kro i Skjeberg. Derfra kjører du videre ned til E6 og videre inn mot Løkkevika.

Her er det åpent og enkelt å holde oversikt over familien. Området er svært barnevennlig, men kan være litt vanskelig å finne om man ikke er lokalkjent. Selv om stranda er offentlig, er områdene rundt privateide hytter og boliger. Derfor er det ikke noen felles parkering.

Her er det god plass og man kan kjøre nesten helt frem til sandstranda. Stranda ligger nært til både hus og hytter, og det kan bli folksomt i fellesferien.

Revebukta

I Revebukta er det gode parkeringsmuligheter, men det er ett lite stykke å gå før du kommer frem til stranden. For å komme til vannet må man gå gjennom en campingplass.

.

For de som ikke er kjent med campingplassen eller området, kan det være litt vanskelig å finne frem. Revebukta ligger i Torsneskilen, med avkjøring fra Oltidsveien, rett etter Ullerøy kirke.

Her må du regne med lengre kjøring enn til de andre stedene i denne oversikten.

En positiv ting er at det finnes en kiosk med flere valgmuligheter om du er sulten. Her kan du få kjøpt både varm mat og is. Kiosken har også egne border med parasoll der du kan sitte og spise.

Dette er en av de grunneste badeplassene i Sarpsborg. Her kan du gå langt ut før du får vann opp til knærne.

Feriehjemmet

Feriehjemmet er også en av de mest populære strendene i Sarpsborg. Her er det god plass og svært barnevennlig. Området har sanitæranlegg, søppelplasser og store områder for lek.

Her er det både restaurant og kiosk. Det er kort vei, og stranden passer godt enten du ønsker en kort eller en lang tur.

Tunevannet

Tunevannet er også en populær badeplass for små og store. Ettersom dette er ferskvann, er det ingen fare for å svømme på maneter.

Her er det enkelt å ta seg frem med barnevogn. Parkeringen har god plass og ligger kun 3 kilometer fra Sarpsborg sentrum. Hvis du ikke har bil eller muligheten til å kjøre, er det enkelt å gå, ta bysykkelen eller hoppe på en buss.

Hvis du planlegger å være her i lengre tid, kan du også ta turen opp i Landeparken der det er lekeplass.

I perioder kan Tuneflua være plagsom ved denne stranda. Du kan lese mer informasjon om denne og vannkvalitetkommunens hjemmeside.

Isesjø

Et annet ferskvannsalternativ er Bodalstranda ved Isesjø. Her er det skjedd mye de siste årene og det er verdt en ny tur, hvis det er lenge siden sist.

Bodalstranda har nå flere grillplasser, benker, bålplass, brede turstier og ved til bålet som man kan bruke mot betaling. Stranda er stor, men det er lite parkeringsplasser. I tillegg må man regne med litt støy fra byggeplassen i nærheten hvis du er der på formiddagen.

Stranda har god bunn å gå på, men foreldre bør være oppmerksomme på at innsjøen er brådyp. Her kan det være lurt å kaste seg med i leken og bli med ut i vannet.

Børtevann

Børtevann er et godt alternativ for de som har lyst til å finne på noe mer aktivt. Her kan du leie padlebrett, kanoer og andre båter for å komme ut på vannet. Det er også mulig å ha med eget utstyr.

I tillegg til bading og padling, kan man bruke noen timer på å gå rundt Børtevann. Her kan du se forslag til en løype som tar deg gjennom skogen forbi saga og speiderhytta.

Nyttige tips og lenker

Lurer du på om du skal ut til saltvannet eller om det er lurest å dra til Tunevannet? Da kan du sjekke temperaturen på forhånd. Trykk deg videre "HER" for å se hvor det er varmest i vannet.

Har du lyst til å finne på noe med barna, men synes det er litt dyrt å kjøpe inn utstyr? Skattekammeret har turutstyr, vannleker og annet som du kan låne og teste gratis.

Er du usikker på om det kan være blågrønne alger i vannet? Kommunen tester jevnlig vannkvaliteten for deg. Du kan trykke deg inn "HER" for å sjekke kvaliteten på vannet før du velger hvor du tar utflukten.

Hvis du har lest helt hit, men ikke fant noe som fristet, da kan kanskje klatreparken til DNT være noe. Det er en liten bit å gå inn til aktivitetsløypa ved Østtorp, men når du kommer frem er det mye å finne på.

Er det andre plasser eller nyttige tips vi burde tatt med her? Tips oss, så kanskje enda flere vil bli turister i egen by!

Tips kan sendes til [email protected]

Lese videre:

Les også

Båtferie med familien: Slik unngår du dårlig stemning