– Folk har ventet på disse bærene, smiler Elisabeth Karlsen i jordbæret på jordet ved Hafslund ungdomsskole.

– Nå er det første dagen jeg står her i dag og det har vært god pågang, mange som har vært innom. Vi åpnet i Jordbæret her den 15.juni og de har solgt bra i helgen. Så det er mange som har sett at vi er her, forteller hun videre.

Populære

Det er ingen tvil om at de norske jordbærene er mest populære og Karlsen synes det er stas at bærene hun selger kommer fra Hafslund Hovedgård.

– Det er kortreiste bær. Man blir fort fristet når man står i den lukta her hele dagen, men jeg går heller aldri lei. Siden det er jordbær går det an å la seg friste, mener hun.

Foreløpig har det ikke kommet noen boder som selger jordbær ved bensinstasjonene på Hafslund. Men det har kommet norske bær i noen av butikkene. I skrivende stund har bærene kommet på Kiwi, Rema og Meny.

Billigst på Rema 1000

På Hafslund, som mest sannsynlig har de mest lokale bærene, koster en kurv 65 kroner.

– Det er ofte litt dyrt på starten av sesongen, sier Karlsen.

– Nå har vi en kurv for 65 kroner og tre for 180 kroner. Så vil det jo bli billigere utover sesongen. Det kommer mye an på hvordan været blir i sommer, konkluderer hun.

På Kiwi og Meny som begge er del av Norgesgruppen koster en kurv 55 kroner, mens på Rema 1000 som er en del av Reitangruppen koster en kurv 50 kroner.

– Det er nøyaktig slik det skal være, gliser kjøpmann Charlotte Haugsten på Rema 1000 Borgenhaugen da hun får vite at de har de billigste bærene blant kjedene.