«Tøffer» gjennom Sarpsborgmarken

DUKKEVOGNTOG: Regine Hansen, markedssjef iSarpsbog og Lea Breiland Hansen (5) er klare for dukkevogntog torsdag kveld.

DUKKEVOGNTOG: Regine Hansen, markedssjef iSarpsbog og Lea Breiland Hansen (5) er klare for dukkevogntog torsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag er det klart for den 51. utgaven av Sarpsborgmarken. I år kommer blant annet NRKs Sommertog, det blir utekino og det blir dukke- og isvogntog i gågata.

DEL

Det betyr at det er duket for et tettpakket program for byens befolkning i sentrum de kommende dagene. Nytt av året er at iSarpsborg skal arrangere et «dukkevogntog» gjennom gågata.

Regine Hansen, markedssjef for iSarpsborg, har stor tro på at årets Sarpsborgmarken vil gå på sklinner, og håper at stolte sarpinger finner veien til sentrum i løpet av markedsdagene.

Bamsrudlåven kommer til sentrum med et tog laget av is.

Regine Hansen, markedssjef ved iSarpsborg.

– Dukkevogntoget har start ved «Genesis» i skoleparken, der vi møtes for å gå i tog gjennom gågata med endestasjon på torget. Det er bare til å ta med dukkevogn eller trehjulsykkel, opplyser Regine Hansen.

Aktiviteter og utekino

Foruten nevnte dukkevogntog, vil det bli boder og en rekke aktiviteter i sentrum. På åpningsdagen torsdag vil det blant annet bli lunsjkonsert på torget, og ettermiddagskonserter i gågata.

Fredag er det duket for utekino i Kulåsparken, der filmen Løvenes Konge blir vist på et elleve ganger fem meter stort filmlerret plassert i Kulås amfiet. Filmen vises for øvrig samme dato som filmen hadde lasering i Norge i 1994. Senere samme kveld vil også filmklassikeren Dirty Dancing bli vist, tredve år etter at den kom ut i 1987. På utekinoarrangementet blir det mulighet til å kjøpe popkorn, brus og pølser, som hører et kinobesøk til.

Arrangementet er et samarbeid mellom Sarpsborg kino og iSarpsborg, med økonomisk hjelp fra Sparebank1.

Is- og sommertog

Ikke bare blir det dukkevogntog i gågata torsdag kveld. Regine Hansen er på sporet av flere tog, som skal tøffe inn i sentrum i løpet av helgen.

– Bamsrudlåven kommer til sentrum med et tog laget av is, sier markedssjefen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Bamsrudlåven er en familiebedrift som driver eggproduksjon, selskapslokaler og iskremproduksjon. Familiebedriften ligger i ved Mysen i Indre Østfold.

FOLKELIV: I fjor var det folksomt i gågata under Sarpsborgmarken.

FOLKELIV: I fjor var det folksomt i gågata under Sarpsborgmarken. Foto:

– De har spesialisert seg på å lage iskunst til store eventer og i tillegg har de en isbilfabrikk på gården, påpeker hun.

– Bamsrudlåven ønsker å tilby en ny spektakulær måte å servere iskrem på – som skal skape oppmerksomhet og begeistring. Lørdag kommer familiebedriften til Sarpsborg med et istog som er fylt med iskrem, samme dag kommer for øvrig NRKs Sommertog til byen, sier Regine Hansen videre.

Vognene rommer 9,6 liter og planen er å lage cirka 12 liter iskrem per vogn.

– Det blir iskrem til cirka 1.000 personer, jubler markedssjefen.

Sarpsborgmarken varer fram til lørdag og Robert Normann-festivalen, vil også sette sitt preg på bybildet de nærmeste dagene.

Sarpsborgmarken

  • Sarpsborgmarken så dagens lys i september 1966.
  • Det var for øvrig Arne Børsand som var initiativtaker for det som nå, 51 år senere går sin vante gang i sentrum.
  • Børsand var en av byens fremste næringslivsprofiler, og han drev sin egen velkjente butikk med samme navn.
  • Fra torsdag til lørdag arrangeres Sarpsborgmarken for 51. gang i sentrum.
  • Torsdag var det dukkevogntog gjennom gågata.
  • Fredag er det utekino i Kulåsparken, der filmen Løvenes Konge fra 1994 og klassikeren Dirty Dancing fra 1987 skal vises.
  • Lørdag er det sommer-les på torget. Jazzkafé, mottagelse av Sommertoget på Sarpsborg stasjon, konsert med Bobby and the crew i restaurantgata. Bamsrudlåven kommer for øvrig med et istog fylt med iskrem. På kveldstid lørdag blir det folkefest på Sarpsborg stasjon, når Sommertoget sender «Sommeråpent»-live fra klokken 21.00.

Artikkeltags