Ta plass, lukk dørene!

PÅ SPORET: Konduktørene Sandra Murberg (t.v.) og Trond Arild Hermansen her på nedlagte Skjeberg stasjon er igjen på sporet av et tog. Denne gangen går de på Sommertoget til NRK.

PÅ SPORET: Konduktørene Sandra Murberg (t.v.) og Trond Arild Hermansen her på nedlagte Skjeberg stasjon er igjen på sporet av et tog. Denne gangen går de på Sommertoget til NRK. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det går alltid et tog for Trond Arild Hermansen og samboeren Sandra Murberg fra Skjeberg. Denne uken går de på Sommertoget til NRK.

DEL

Paret som til daglig jobber som konduktører på Østfoldbanen, og kjører mellom Halden og Oslo ukentlig er forhåpentligvis på rett spor, når de skal føre NRK-toget inn til spor 1 på Sarpsborg stasjon førstkommende lørdag.

– Vi skal få toget trygt fram til rett tid, forteller samboerparet til Sarpsborg Arbeiderblad med et smil.

Håper på folkefest

Som Sarpsborg Arbeiderblad tidligere har skrevet, så er det et spesialbygd togsett som frakter både «Sommeråpent» og «Reiseradioen» med Sommertoget til NRK. Det begynte å tråkle seg landet rundt fra 27. juni – en reise som TV-seerne har fulgt minutt for minutt i snart åtte uker.

Vi håper sarpingene stiller opp slik at det blir en folkefest.

Trond Arild Hermansen og Sandra Murberg, samboerpar og konduktører.

Sommerbåten fra NRK skapte folkefest da den la til i Høysand i 2015, og nå kan sarpingene glede seg til at Sarpsborg er endestasjon for Sommertoget førstkommende lørdag.

– Vi håper det blir folkefest på alle stasjonene, sier Hermansen, som hopper på toget på den siste etappen med samboeren som går fra Bø onsdag 16. august.

Som en sommerjobb

Derfra skal toget gå via Vestfossen, Ås og Råde før det ender i Sarpsborg lørdag formiddag.

– Vi er fire konduktører som er med gjennom hele uke 33, og vi blir på en måte et vertskap på Sommertoget. Det blir utrolig gøy, påpeker paret.

– Det blir som en sommerjobb, selv om vi til daglig jobber som konduktører på Østfoldbanen, sier de videre.

Hver kveld gjennom hele sommeren har «Sommeråpent» hatt TV-sending fra et av stoppestedene, mens «Reiseradioen» har hatt radiosending hver morgen. Reisen mellom stasjonene blir dokumentert minutt for minutt, både fra toget og fra et helikopter som følger Sommertoget.

Øya-gutt på sporet

Hermansen og samboeren håper sarpingene vil skape tidenes folkefest, når Sommertoget tøffer inn til endestasjonen i Sarpsborg.

– Vi håper sarpingene stiller opp slik at det blir en folkefest.

Men det er ikke bare Hermansen og Murberg som er på sporet til det velkjente NRK-toget denne uken.

Lokfører Thor Heine Jakobshaug bosatt på Kornsjø i Halden, skal også være med toget på den siste etappen.

– Jeg anser meg selv som en ekte sarping, fordi jeg er opprinnelig fra Hafslundsøy, humrer Jakobshaug, som for øvrig gleder seg enormt til å være en del av Sommertoget til NRK.

– Da NRK etterlyste lokførere søkte jeg umiddelbart på stillingen, og jeg var veldig heldig som fikk den. Vi er flere lokførere, som har ulike arbeidsoppgaver ombord på toget, sier Jakobshaug.

Det er NRK-profilene Rune Nilson og Torfinn Borkhus kjent fra programmet «Lønsj», som skal lede «Sommeråpent» i uke 33. Lotte Olsen fra NRK Østfold skal være programleder for Reiseradioen, i tillegg til å lede Sommertoget minutt for minutt.

«Sommertoget»

  • Hver kveld vil «Sommeråpent» har TV-sending fra et av stoppestedene, mens «Reiseradioen» vil ha radiosending hver morgen.

  • Reisen mellom stasjonene vil bli dokumentert minutt for minutt, både fra toget og fra et helikopter som følger Sommertoget landet rundt.

  • 18. august stopper toget i Råde, og 19.august ankommer det endestasjonen Sarpsborg.

Artikkeltags