Bleier, sko og flasker var bare noe av det disse jentene fant på søndagsturen

FLINKE SØPPELPLUKKERE: Mia Caroline Dahle Olsen, Emma Mathilde Dahle Olsen og Emma Svärd brukte søndagsturen til å plukke søppel på Borgenhaugen

FLINKE SØPPELPLUKKERE: Mia Caroline Dahle Olsen, Emma Mathilde Dahle Olsen og Emma Svärd brukte søndagsturen til å plukke søppel på Borgenhaugen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mia Caroline Dahle Olsen, Emma Mathilde Dahle Olsen og Emma Svärd brukte søndagsturen til å plukke søppel på Borgenhaugen. De fylte raskt fire bæreposer med avfall.

DEL

Mia Caroline Dahle Olsen, Emma Mathilde Dahle Olsen og Emma Svärd hadde selv ideen til den noe utradisjonelle søndagsturen, kan Linn Dahle fortelle.

– Vi gikk fra Haugvollveien til Kiwi på Borgenhaugen og gangveien tilbake til Haugvollveien. Slett ikke lange turen, men vi fant masse søppel. Det var bleier, ølflasker, plastflasker, sko, hjulkapsler, papir, en mobiltelefon, brusbokser – ja, det meste vil jeg si, forteller Dahle til Sarpsborg Arbeiderblad.

Hun forteller videre at ungene syntes det var ekkelt, men at de tre oppegående jentene er fast bestemt på at det er viktig å få søppelet bort fra gatene og naturen.

– Men de skjønner ikke hvorfor ikke folk kan oppbevare søppelet sitt til de kan kaste det i en søppeldunk!

Linn Dahle og døtrene gikk flere turer i helgen, og også i Tveter plukket de med seg mye søppel.

– Du kan gjerne skrive at dette er en hyggelig syssel, hvor man både får kvalitetstid sammen, får frisk luft og mosjon og at man samtidig gjør en god innsats for miljøet, poengterer Dahle, som gjerne oppfordrer flere til å plukke med seg søppel når de er ute og går tur.

Tar man med seg en bærepose eller to når man går på trimtur, kan man lett bidra til et penere og renere nærmiljø. I Sverige har dette faktisk blitt en trend, kalt «plogging». Den kan du lese mer om på Wikipedia (ekstern lenke). Ordet er en sammensetning av svenske plocka upp og jogging.

Artikkeltags