Dumpet søppel i Trøsken

I NATUREN: Søppel er dumpet ved gamle Trøskenbrua, mot Mingevannet.

I NATUREN: Søppel er dumpet ved gamle Trøskenbrua, mot Mingevannet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En sjokkert tipser tok kontakt med SA etter å ha oppdaget store hauger med dumpet avfall i Trøsken.

DEL

Bildene, som ble tatt av SAs fotograf mandag ved den gamle Trøskenbrua og ned mot Mingevannet, viser tydelig at noen har brukt naturen som søppeldynge.

Avfallet er spredt utover et ganske stort område. Blant søppelet er det flere gamle vinylplater og VHS-kassetter.

Det er også gammel post å finne blant papirene som lå strødd utover, så her bør det være mulig å finne miljøsynderen.

– Vi får fra tid til annen meldinger om søppeltømming ute i naturen. Det er meldinger som ikke legges bort uten etterforskning. Dette er nemlig ting vi ønsker å slå ned på. Og de som prøver seg skal vite at det medfører reaksjoner å kaste fra seg søppel. Vi har hatt flere saker i det siste, der det har endte med bøter i en betydelig størrelseorden, har Terje Bøe ved Sarpsborg politistsjon tidligere uttalt til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Skjemmende og utrivelig

Teamleder Stein Erik Knive i miljø og landbruk i Sarpsborg kommune kommer med en sterk anmodning til vedkommende som har kastet alt søppelet i Trøsken om å rydde opp etter seg.

– Dette kan vi ikke være kjent med i Sarpsborg. Å kvitte seg med avfall på denne måten skaper ulemper for grunneier, som ofte må rydde opp, og dessuten kan det være fare for forurensing, som igjen kan skade både dyr og mennesker. For ikke å snakke om det estetiske. Søppel i naturen er både skjemmende og utrivelig, påpeker Knive.

Beklageligvis har ikke kommunen ressurser til å følge opp alle tips de får om søppeldumping i naturen.

– I stedet må vi henstille til folk at de bruker Gatedalen til å kvitte seg med søppelet. Ofte kan de også kaste avfall gratis her, understreker Knive.

Artikkeltags