Vil gjenåpne for persontrafikk mellom Sarpsborg og Rakkestad

Freddy Øvstegård, førstekandidat fra Østfold SV og Emilie Amundrød fra Sarpsborg SV aksjonerte på Sarpsborg stasjon i dag.

Freddy Øvstegård, førstekandidat fra Østfold SV og Emilie Amundrød fra Sarpsborg SV aksjonerte på Sarpsborg stasjon i dag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Nord-Europas mest moderne jernbanestrekning ligger mellom Sarpsborg og Rakkestad, men er ikke i bruk til persontrafikk. Det vil vi i SV endre på, sier Freddy André Øvstegård.

DEL

Han er førstekandidat fra Østfold SV til stortingsvalget senere i år.

Tidlig tirsdag morgen var han og Sarpsborg SV på jernbanestasjonen i byen. Partiet ville synliggjøre sitt arbeid for å gjenåpne for persontrafikk på jernbanen mellom Sarpsborg og Rakkestad. Partiet ønsker at Østre og Vestre linje blir koblet sammen og varsler at de skal foreslå dette på Stortinget.

– Vi delte ut kaffe og løpesedler om vår klimapolitikk på togstasjon, og snakka med folk om å koble Østre og Vestre linje sammen. Sarpingene vi møtte på var positive, og mange var overrasket over at det ligger et spor der som ikke er i bruk, kommenterer Øvstegård.

– Klimanendringene er i gang og stadig flere reiser hver dag. Vi må bygge ut transporten for framtiden, derfor vil vi satse på toget. Det kutter utslipp og gjør hverdagen til folk enklere, sier Freddy Øvstegård.

Artikkeltags