«Saints» trengte seier i samtlige av sine tre resterende kamper for i det hele tatt å ha håp om Premier League-spill neste sesong. Håpet tok imidlertid slutt allerede i den første av de tre da Fulham ble for sterk.

Southampton holdt unna i førsteomgangen og så ut til å ha tatt ledelsen da Carlos Alcaraz scoret to minutter etter hvilen. Målet ble imidlertid avblåst for offside, og bare sekunder senere var det i stedet Carlos Vinicius og Fulham som tok føringen etter klønete forsvarsspill fra hjemmelaget.

Ruben Selles' menn greide ikke å mobilisere til noen sluttspurt, og Aleksandar Mitrovic headet gjestene opp i en 2-0-ledelse med i underkant av tjue minutter igjen av kampen.

Mohamed Elyounoussi ble byttet inn like etter 0-2-målet.

Ralph Hasenhüttl, Nathan Jones og Selles har alle ledet Southampton denne sesongen, men ingen har greid å snu skipet tilbake på rett kurs.

Sliter i bunnen

Southampton sto med tre uavgjorte kamper og sju tap på sine siste ti før lørdagens oppgjør. Med 3-4-tap mot Nottingham Forest i forrige runde og åtte poeng opp til trygg grunn skulle det derfor svært mye til for at klubben holdt seg på øverste nivå.

Nottingham Forest sliter også i bunnen og trenger å samle sammen en sluttspurt for ikke å bli med Southampton ned til nivå to. Lørdag ble det 2-2 borte mot Chelsea.

I lørdagens kamp scoret Taiwo Awoniyi og Raheem Sterling to mål for hvert sitt lag.

Ett poeng til hvert lag

Med ett poeng til i banken er Forest på 16.-plass før fullført runde og har tre poeng ned til nedrykk. I sine to resterende kamper møter de Arsenal (h) og Crystal Palace (b) – to kamper der det ikke er selvsagt å hente med seg poeng i.

Bournemouth og Crystal Palace befinner seg også et stykke ned på tabellen, men kan se ut til å ha berget plassen. I lørdagens oppgjør mellom de to endte det 2-0 til Palace.