Blodig alvor for Sparebank 1

GIR BLOD: De ansatte ved Sparebank 1 i Sarpsborg setter inn pengene sine i egen bank, men overfører blodet sitt til Blodbanken i Sarpsborg. Denne blide gjengen fra Sparebank 1 fikk mandag formiddag marsipankake av Blodbanken. Banksjef Erik Pedersen (i midten) syns det er fint at de ansatte har blitt blodgivere. Bioingenør Bodil Johansen (t.v.) og Ann Kristin Auberg (t.h.) er strålende fornøyde.

GIR BLOD: De ansatte ved Sparebank 1 i Sarpsborg setter inn pengene sine i egen bank, men overfører blodet sitt til Blodbanken i Sarpsborg. Denne blide gjengen fra Sparebank 1 fikk mandag formiddag marsipankake av Blodbanken. Banksjef Erik Pedersen (i midten) syns det er fint at de ansatte har blitt blodgivere. Bioingenør Bodil Johansen (t.v.) og Ann Kristin Auberg (t.h.) er strålende fornøyde. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er sjeldent Sparebank 1 i Sarpsborg anbefaler andre banker enn seg selv. Nå skal de ansatte legge igjen blodet sitt i blodbanken.

DEL

I april gikk startskuddet for den store vervekampanjen for Blodbanken i Sarpsborg. De satt i slutten av april seg et hårete mål om å nå 1.000 nye blodgivere, og de er allerede på god vei.

Tok initiativ

Nå har en annen bank blitt med for å støtte dem.

– Vi syns det er fint å bidra, forteller banksjef i Sparebank 1, Erik Pedersen til Sarpsborg Arbeiderblad mandag formiddag.

Totalt 52 ansatte i Sparebank 1 Østfold har blitt med i vervekampanjen.

– I tillegg har de ansatte ved Sparebank 1 i Sarpsborg meldt seg på, og vi syns det er viktig å engasjere oss i samfunnet. Jeg har oppfordret alle ansatte til å bli blodgivere, og det har mange takket ja til, sier banksjefen.

Blod er ferskvare og må brukes innen kort tid, og blodbankene må til enhver tid ha en tilstrekkelig blodbeholdning i beredskap.

Ved kreft, brann, operasjoner, ulykker eller lignende kan en halv liter blod redde tre liv.

Støtt en annen bank

De ansatte i Sparebank 1 Sarpsborg mener det er sjeldent de anbefaler en annen bank enn seg selv, men nå håper de sarpingene og andre bedrifter gjør som dem. Å gi blod!

– Det er kjempefint, og vi håper flere store bedrifter blir med, påpeker banksjefen.

– Det er sjeldent vi anbefaler andre banker enn oss selv, humrer han.

Blodbanken i Sarpsborg, holder til på Sykehuset Østfold Kalnes. Bioingeniør Bodil Johansen og fagansvarlig Ann Kristin Auberg i Blodbanken håper flere tar oppfordringen om å bli blodgivere og melder seg til tjeneste.

– Vi ønsker mer blod, så det er bare til å gi, avslutter de overfor avisen mandag formiddag.

Artikkeltags