Fikk 100.000 kroner til oppussing av Varmestua

FIKK PENGER: Anniken Filtvedt, leder i Varmestua ble lykkelig etter at hun torsdag morgen mottok en pengegav på 100.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB.

FIKK PENGER: Anniken Filtvedt, leder i Varmestua ble lykkelig etter at hun torsdag morgen mottok en pengegav på 100.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sparebankstiftelsen DNB delte ut flere pengegaver til ulike lag og foreninger i Sarpsborg torsdag. Varmestua var en av dem.

DEL

– Pengene kommer godt med. Kirkerommet i Varmestua totalrenoveres på dugnadsånd, og jeg syns det er veldig hyggelig at vi får en pengegave på 100.000 kroner av Sparebankstiftelsen DNB til materialer i forbindelse med oppussingen.

Det forteller Annika Filtvedt, leder for Varmestua til Sarpsborg Arbeiderblad torsdag morgen.

Pusses opp på dugnad

I 2008 flyttet Varmestua fra Fritznerbakken og inn i lokalene til baptistkirken i Enggata i Sarpsborg sentrum. Bygningsmassen har lenge hatt et stort behov for en oppgradering og i mars startet dugnadsarbeidere for fullt med å sette opp lekter på veggene for isolering og ny veggpanel.

Disse mottok pengegaver i Sarpsborg:

 • Isegran Sjø speidergruppe - 30.000 kroner til følgebåt.
 • Østfold Røde Kors, Grålum - 160.000 kroner til sykler, kajakker og arrangering av turgrupper.
 • Varmestua Sarpsborg - 100.000 kroner - materialer til oppussing.
 • Østfold Røde Kors, Sarpsborg - 200.000 kroner til utstyr og oppgradering av lokalene til fellesverket.
 • 4H Østfold, Grålum - 150.000 kroner til utekjøkken, gjerder, materiell til mobil scene, skiliting og førstehjelpsskrin.
 • Storedal Kultursenter, Skjeberg - 40.000 kroner til tandemsykler.
 • Sarpsborg Fotballklubb - 85.000 kroner til treerbaner til fotball.
 • Fjelldal og Surfellingen velforening, Sarpsborg - 123.687 kroner til utendørs treningspark.
 • Sarpsborg Innebandyklubb - 61.000 kroner til rundvant og spillebord.
 • Sarpsborg Allianseidrettslag ved Tur-og lysløypa i Sarpsborg marka - 88.000 kroner til kikkert, sikteskive og bålpanner.
 • Skjeberg volleyballklubb - 78.000 kroner til mobile volleyballbaner, lavoer og dommerstol.
 • Rolvsøyspeiderne - 30.000 kroner til telt og patruljekasser.
 • Verdensrommet - 250.000 kroner til prosjektet Flere Farger.

– Jeg ble litt overrasket fordi jeg søkte om penger samme dagen som fristen gikk ut. Planen blir nå og oppgradere bygget helt. Varmestua fikk pengene vi søkte om, og vi syns det er fint å kunne bruke dem til et slikt prosjekt, sier Filtvedt.

Alle kan søke

Filtvedt er en av 12 andre lykkelige ildsjeler som fikk penger, delt ut Sparebanksiftelsen DNB torsdag morgen. Totalt delte stiftelsen ut 2,9 millioner fordelt på 20 gavemottakere i henholdsvis Halden og Sarpsborg. I Sarpsborg ble det delt ut totalt 1,8 millioner fordelt på 13 sarpinger.

– Jeg ble veldig glad, smiler Filtvedt.

Alle organisasjoner, lag og foreninger kan søke om økonomisk støtte fra stiftelsen både i februar og i desember.

Banksjef i DNB Østfold Sør, Knut Bjaanes fortalte til gavemottakerne at det er veldig hyggelig å dele ut penger.

Pengegaven på 88.000 kroner kommer hele befolkningen til gode.

Aage Rishøi, ildsjel

– Det er noe av det hyggeligste vi gjør, sa han.

– Pengene går til de som bidrar til et samfunn med aktive og ansvarsbevisste mennesker, understreker regionbanksjef for bedriftsmarkedet i Østfold, Veronica Olsen.

Fornøyde sarpinger

STRÅLTE: I fjor ble to kikkerter på Appelsintoppen stjålet og ødelagt. Torsdag morgen fikk han og Johan Fjærestad 40.000 kroner til nye kikkerter, bålpanner og sikteplater.

STRÅLTE: I fjor ble to kikkerter på Appelsintoppen stjålet og ødelagt. Torsdag morgen fikk han og Johan Fjærestad 40.000 kroner til nye kikkerter, bålpanner og sikteplater. Foto:

Mottakerne selv var svært takknemlig – og stolte.

– Pengegaven på 88.000 kroner kommer hele befolkningen til gode. Vi skal kjøpe inn kikkert, sikteskiver og bålpanner til området rundt Appelsintoppen, forteller Aage Rishøy og Johan Fjærestad i Sarpsborg Allianseidrettslag ved Tur- og lysløype i Sarpsborgmarka.

Rishøi legger til at det er litt emosjonelt å motta slike pengegaver.

– Jeg blir litt rørt faktisk, sier han.

Sarpsborg Fotballklubb fikk tildelt 85.000 kroner til innkjøp av splitter nye treerbaner i fotball, noe daglig leder i SFK Kent Trinborg er strålende fornøyd med.

FOTBALL: Linn Akselsen og Kent Trinborg i Sarpsborg Fotballklubb er fornøyde etter at de mottok en pengegave på 85.000 kroner. Pengene skal gå til nye treerbaner i fotball.

FOTBALL: Linn Akselsen og Kent Trinborg i Sarpsborg Fotballklubb er fornøyde etter at de mottok en pengegave på 85.000 kroner. Pengene skal gå til nye treerbaner i fotball. Foto:

– Nå blir det lettere å arrangere treerfotball, og vi er veldig fornøyde, sier Trinborg til avisen.

I treerfotballen er man alltid involvert fordi ballen aldri er så langt unna at man mister kontakten med spillet.

Artikkeltags