Det endte med 3-2-seier til Vålerenga i storoppgjøret i hovedstaden torsdag. Det betyr også at Oslo-laget passerte Sparta på tabellen. Sparta er nå nummer tre i serien, med 67 poeng på 32 kamper. Stavanger leder serien med 73 poeng, mens Vålerenga er nummer to med 70 poeng. Begge disse to lagene har imidlertid spilt to kamper mer enn Sparta.

Det var en jevnspilt 1. periode i Oslo torsdag, der begge lagene spilte seg til noen sjanser. På tampen av perioden var det så vertene som tok ledelsen. Tobias Lindström ordnet 1-0 for Vålerenga da han avsluttet på backhand inn i nettet bak Sparta-keeper Kevin Carr.

Vålerenga var det klart beste laget i midtperioden, med 21 avslutninger på kassa mot Spartas 5, men det var gjestene fra Sarpsborg som først fikset utligningen. 1-1-målet kom på tiden 28.04 og var signert Marcus Fagerudd. Kristian Jakobsson hadde assist.

Men så gikk Vålerenga til 2-1. Det skjedde på et straffeslag, som hjemmelaget ble tildelt etter at Robin Soudsky holdt Sander Thoresen som var på vei mot målet. Det var nok et strengt idømt straffeslag. Mika Partanen scoret så på straffeslaget. Den scoringen kom da det var spilt 32.56 i Jordal Amfi – og ledelsen stod seg perioden ut.

Sparta trodde de hadde utlignet til 2-2 da Henrik Knold kriget pucken i mål i 3. periode, men målet ble ikke godkjent. Dommerne vurderte det som interference på keeper.

Men 2-2-scoringen skulle komme litt senere. Det sørget Sebastian Selin for i et Sparta-overtall på tiden 53.31, etter forarbeid av Parker Bowles og Martin Grönberg.

Men vertene svarte umiddelbart. Martin Røymark ordnet 3-2 og ble matchvinner for Vålerenga få sekunder senere – nærmere bestemt på tiden 53.53. Kevin Carr ga en retur som Røymark utnyttet.

Etter torsdagens kamp i hovedstaden spiller Sparta hjemmekamp i neste runde. Lørdag 21. januar kommer Frisk Asker på besøk til Sparta Amfi.

Kampfakta

Ishockey, eliteserien

Vålerenga - Sparta 3-2
(1-0, 1-1, 1-1)
Jordal Amfi

Mål:
1-0 (18.25) Tobias Lindström (Martin Røymark, Joachim Lunde Hermansen)
1-1 (28.04) Marcus Fagerudd (Kristian Jakobsson)
2-1 (32.56, straffeslag) Mika Partanen
2-2 (53.31) Sebastian Selin (Parker Bowles, Martin Grönberg)
3-2 (53.53) Martin Røymark (Tommi Taimi, Tobias Lindström)

Skuddstatistikk: 45-25 (10-10, 21-5, 14-10)

Utvisninger:
Vålerenga 4 x 2 min., Sparta 2 x 2 min.

Hoveddommere: Marcus Wannerstedt og Mads Frandsen.

Tilskuere: 5.249

Spartas lag:
Målvakt: Kevin Carr.
Førstefemmer: Jonas Meisingset, Marcus Fagerudd, Emil Lundberg, Henrik Knold og Kristian Jakobsson.
Andrefemmer: Miihkali Teppo, Niclas Jessesen, Parker Bowles, Martin Grönberg og Sebastian Selin.
Tredjefemmer: Maksims Ponomarenko, Robin Soudsky, Paulius Gintautas, Håvard Salsten og Eirik Børresen.
Fjerde løperrekke: Magnus Nilsen, Trym Østby og Vetle Salsten.
Syvende back: Jesper Martinsen Lilleberg.
Ekstra løper: Sondre Ahlsen.

SA-børsen:
3 poeng:
Parker Bowles
2 poeng: Jonas Meisingset
1 poeng: Sebastian Selin