Sparta - Stavanger 2-5 (0-4, 2-1, 0-0)

Stavanger sjokkåpnet og satte inn to mål før publikum i amfien hadde funnet setene sine. Før perioden var slutt hadde de scoret to til og egentlig avgjort kampen.

Gjestene var best i alt i åpningsperioden og vant alt av dueller og plukket opp nær sagt alle løse pucker. Spartaspillerne hang i tauene og så ut som om de skulle ønske at de var alle andre steder enn i amfien denne lørdagen. Sjeldent har vi sett et så tafatt Sparta, men samtidig var kampen et solid bevis på at Stavanger-maskineriet er blytungt og fullt av kvalitet.

Sparta kom ut som en noe bedre versjon av seg selv i midtperioden. Etter bare å ha løsnet tre (!) skudd på mål skapte laget noen sjanser, men uten å sette Henrik Holm på de store prøvene.

Selv om Sparta fikk en brukbar start på midtperioden var det Stavanger som scoret først. Symptomatisk nok scoret Stavanger på sitt tredje skudd i midtperioden og spartasupporternes håp om poeng hang i et om mulig enda tynnere snøre,

Håp

Etter drøyt åtte minutters spill kunne endelig hjemmepublikum slippe jubelen løs da Parker Bowles satte inn Spartas første scoring. Håndleddskuddet fra Bowles var både rapt og hardt og velplassert nok til at Holm måtte slippe den forbi.

Bare minuttet senere sørget Sondre Ahlsen for ny jubel og forsterket håp om at snuoperasjonen var i gang. Sparta kom imidlertid aldri nærmere i dette oppgjøret og et bunnsolid Oilers spilte av kampen og avgjorde muligens gullkampen i Sparta amfi.

SA-børsen:

3 poeng: Vetle Østrem Salsten

2 poeng: Parker Bowles

1 poeng: Henrik Knold

Slik så vi kampen:

60:00 Kampen er ferdigspilt

30 sekunder gjenstår

Fire minutter igjen. Stavanger er bare interessert i å spille av perioden og å innkasserer poengene som gir dem et solid puff i retning seriegull

Vetle Salsten med strøken pasning til Magnus Nilsen som holder pucken litt for lenge før han skyter. Burde kanskje lukket øynene og klinket til der, Nilsen?

Ni minutter igjen av tredje periode. Nå MÅ det komme en solid sluttspurt fra Sparta.

2560 tilskuere i Sparta amfi

Det er spilt sju minutter av perioden. Stavanger har full kontroll på dette. Sparta strever med å komme til opplagte målsjanser

Så er Sparta nære! Pucken sklir langs mållinjen men ingen blå er nærme nok til å nå den løse pucken.

Stavanger prikker stolpen etter at Sparta har hatt et visst trykk i innledningen av tredje periode

40:00 Start, 3 periode

40:00 Pause Sparta vinner midtperioden 2-1 og det ser ikke lenger bekmørkt ut i Sparta amfi. Oilers er fortsatt best i det meste, men Sparta ser ut til å ha fått tilbake troen på at det kan la seg gjøre å få med seg poeng fra dette oppgjøret. En solid strek i regninga at Teppo må gå av. Sparta er tynne på backplass og uten Lilleberg i troppen er det Magnus Nilsen som er inne og vikarierer på backplass.

Skuddstatistikk etter 2 periode 8-10 (totalt 11-25)

4.21 igjen av perioden. Sparta har løftet seg mange hakk.

Miihkali Teppo har ikke vært på isen i midtperioden

29:30 MÅL! 2-5 Sondre Ahlsen (Meisingset, Østby) Opphentingen har startet. Nå har både Sparta og publikum våknet!

28:20 MÅL! 1-5 Parker Bowles (Meisingset) -Nå tar vi døm, synger spartasupporterne når Parker Bowles sprekker nullen for hjemmelaget! Bowles kommer alene mot Holm og skyter et knallhardt håndleddskudd som Holm ikke klarer å holde.

26:24 UTVISNING Stavanger. Nick Dineen 2 min, tripping

23:40 Mål! 0-5 Martin Lefebvre (Strandborg, Karlsen) Oliers scorer på sitt tredje skudd i midtperioden.

Bedre takter av Sparta i åpningsminuttene. Bowles nær ved å treffe Grönberg med en flott pasning foran Oilers-målet

20:00 Start 2. periode

20:00 Pause Stavanger scoret på sine to første skudd på mål og så seg aldri tilbake. Gjestene var klart best i alt i den første perioden og hadde faktisk bud på flere mål enn de fire de fikk i åpningsperioden. Sparta er ikke i nærheten, men vi som var i Sparta Amfi da Sparta snudde 3-7 til 10-7 mot Vålerenga på åttitallet har fortsatt håp om et lite mirakel i katedralen på Brevik denne januarlørdagen.

Skuddstatistikk første periode: 3-15

Sparta får et visst trykk mot Stavangers mål, men Holm får til slutt blokkert.

MÅL! 0-4 Andre Strandborg (Hoff, Berg-Paulsen). 14 skudd - fire mål. Det er vanskelig å se hvordan Sparta skal klare å komme tilbake i dette oppgjøret

13:49 UTVISNING Sparta. Niklas Jessesen 2 min, henting. Mildt sagt upopulær dommeravgjørelse i amfien.

Stavanger er først på alle pucker og kommer seirende ut av nær sagt alle dueller. Sparta har vært fryktelig svake så langt i kampen

Stavanger har scoret på tre av sine ni skudd mot mål i matchen.

Kevin Carr har fått nok og overlater plassen mellom stengene til Tobias Normann

09:18 MÅL! 0-3 Cristoffer Karlsen (Kissel, Kristiansen)

08:28 UTVISNING Sparta. Gintautas, 2 min boarding

Full forvirring i amfien. Dommer løfter armen for avventende utvisning mens Sparta har pucken. Carr stikker mot spillerboksen. Men det koker ned til at det er Spartas Paulius Gintautas som må i fryseboksen.

Sparta har så langt bare fått registrert ett skudd på Stavangers mål. Seks minutter spilt nå

Straks spilt fire minutter. Sparta er tydelig rystet av Stavangers sjokkåpning

01:21 Mål! 0-2 Greg Mauldin (Berg-Paulsen, Kristisansen) For en marerittstart! Stavanger har fått en drømmeåpning etter mildt sagt svakt forsvarsspill av Sparta.

00:17 MÅL! 0-1 Nick Dineen (C Beck) For en kalddusj i Sparta Amfi.

00:00 Kampstart

Sparta amfi eksploderer i jubel og applaus når det offentliggjøres at Sjur Robert Nilsen er Årets sarping. Kåringen er gjort gjennom avstemning blant SAs lesere.

Før kampen skal det være en overrekkelse på isen. Lagen tar oppstilling på hver sin blålinje-

Lysene er slukket og lagoppstillingene lest. Bra med folk og allerede stor stemning i hallen i det hjemmelaget entrer isen

Oppvarmingen er ferdig. Lagene går i garderoben for å gjøre de siste forberedelsene.

Jonas Holøs er fortsatt ute for Sparta, mens Sebastian Selin er satt opp i fjerdefemmeren. Selin fikk en smell mot Lillehammer og fullførte aldri kampen i Eidsiva Arena. Hos gjestene er Kristian Østby og Anders Tangen Henriksen ute.

Oppvarmingen er i gang. Publikum begynner så smått å komme inn dørene på amfien


Slik spiller Sparta:

Målvakt: Kevin Carr.

Førstefemmer: Jonas Meisingset, Marcus Fagerudd, Emil Lundberg, Niklas Roest og Kristian Jakobsson.

Andrefemmer: Miihkali Teppo, Niclas Jessesen, Martin Grönberg, Håvard Salsten og Parker Bowles.

Tredjefemmer: Maksims Ponomarenko, Robin Soudsky, Sondre Ahlsen, Henrik Knold og Eirik Børresen.

Fjerdefemmer: Paulius Gintautas, Sebastian Selin, Magnus Nilsen, Trym Østby og Vetle Salsten.

Kveldens dommere:

Tor Olav Johnsen og Per Gustav Solem (hoveddommere)

Joakim Svarstad og Alexander Waldejer

Før kampen

Før kampen leder Stavanger Oilers ligaen med 82 poeng. Sparta ligger på andreplass med 76, men har to kamper mindre spilt. Når de to kampene mot Grüner og Ringerike er unnagjort kan- og bør de seks poengene være hentet inn. Dermed er seier i ettermiddag en alle tiders mulighet til å skaffe seg "pole position" i det som kan bli tidenes heftigste innspurt i Fjordkraftligaen.

Bak Stavanger og Sparta følger Vålerenga (76), Storhamar (74) og Stjernen (70).

Til kveldens oppgjør i Sparta Amfi er kaptein Niklas Roest meldt kampklar etter å ha stått over de siste kampene med hjernerystelse.

Både Sebastian Selin og Parker Bowles gikk i garderoben underveis i torsdagens oppgjør mot Lillehammer. Det skal etter det SA erfarer være gode muligehter for at begge blir å se i Spartas lagoppstilling i ettermiddag.

Sparta har slått både Lillehammer og Stjernen på bortebane så langt denne uken, mens Stavanger har slått Ringerike og Grüner hjemme i DnB arena. Oilers holdt nullen i begge kampene.

Helgens runde i Fjordkraftligaen:

Lørdag:

Sparta Sarpsborg - Stavanger Oilers (15.30)

Manglerud Star - Frisk Asker (18.00)

Storhamar - Lillehammer (18.30)

Søndag:

Vålerenga - Stjernen (17.00)

Ringerike - Grüner (17.00)