Alle i Sparta må kutte lønnen

IKKE HYGGELIG: Styreleder Morten Frøid og daglig leder Morten Carlsson hadde lite hyggelig informasjon om Sparta hockey å komme med i går. (Foto: Ole-Morten Rosted)

IKKE HYGGELIG: Styreleder Morten Frøid og daglig leder Morten Carlsson hadde lite hyggelig informasjon om Sparta hockey å komme med i går. (Foto: Ole-Morten Rosted)

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Sparta hockey er i en alvorlig situasjon. Klubben har fortsatt ikke lisens, og kun lønnskutt hos spillere og andre ansatte kan redde den.

– Norges Ishockeyforbunds lisensutvalg forlanger kutt i budsjettene. De godtar ikke nye tiltak for å rette dette opp gjennom det. Det har vi full forståelse for, og må ta konsekvenser av det, sier styreleder Morten Frøid til SA-sporten.

Kun en måte

– Hva er alternativene for å spille i eliteserien?

– For oss er det kun kutt på drift og lønn som er alternativene. Vi må alle ned i lønn som får det av Sparta. Dette er det eneste stedet vi kan finne kapital som monner for å få lisensen vi trenger, sier Frøid.

– I et første møte med spillerne valgte de å si nei til 12,5 prosent lønnskutt?

– De har svart de ikke ønsker å godta et lønnskutt nå. Vi må selvsagt jobbe videre og de har koblet inn NISO til å hjelpe seg. Hvis vi ikke gjør det, kommer vi heller ikke i mål. Det vil sikkert bli noen møter framover, fortsetter styrelederen.

Ingen eliteserie

– Hvis ikke målet med å kutte disse 800.000 kronene blir gjort, blir det ingen eliteseriehockey i?Sparta Amfi denne sesongen, sier Frøid.

– Det vil jo komme inn penger framover?

– Forbundet forlanger at det skal tas av årets budsjett. Hva som skjer framover har de ingen garanti for. Det er helt riktig av lisensnemnda, for de har sikkert sett nok av forsøk for framtiden som ikke har lyktes, påpeker han.

Har nok inntekter

Daglig leder Morten Carlsson er viss på at Sparta har nok inntekter til å være med å kjempe i toppen av norsk hockey.

– Vi er i et akutt behov for å få slanket budsjett 800.000 kroner nå. Vi har mange positive tiltak som vi holder på å jobbe med for framtiden. Men det hjelper oss ikke så mye nå.

– Hvilke tiltak sikter du til da?

– Vi holder på med å selge kuben i Amfien, slik at vi kan leie igjen. Vi har store utgifter på denne hver måned, sier Carlsson.

Frivillig akkord

– Vi er også nødt til å gå ut til våre kreditorer for å be om frivillig akkord. Dette vil gi gjøre til uka og håpe på at de vil være med å hjelpe oss fortsatt til spill i eliteserien.

– Vi skal ikke stikke under stolen at kreditorene har en del utestående, sier Morten Frøid.

Carlsson ser ingen annen mulighet for å få Sparta ut av denne krisa enn at alle må være med å bidra. Hvis Sparta ikke får sin lisens, vil klubben heller ikke få de nye spillerne klare.

– Vi får ikke noe transferkort til de nye spillerne. Det betyr at vi må betale lønn for hockeyspillere som ikke kan spille for oss. Det har vi rett og slett ingen mulighet til å gjøre i dagens Sparta-situasjon, tillegger Frøid.

Les om reaksjonen i spillergruppen i lørdagens SA!

Artikkeltags