Betaler 8,5 millioner

SPARTA GIR: Daglig leder i Sparta Warriors Tore Jobs mener at 8,5 millioner målbare kroner tilbake til stat, kommune og næringsliv, er gode kroner for byen.(Foto: Johnny Helgesen)

SPARTA GIR: Daglig leder i Sparta Warriors Tore Jobs mener at 8,5 millioner målbare kroner tilbake til stat, kommune og næringsliv, er gode kroner for byen.(Foto: Johnny Helgesen)

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

I 2011 la ishockeyklubben Sparta igjen minst 8,5 millioner kroner til kommune, stat og næringsliv.

– Det blir ofte pratet om at toppidretten bare får, men jeg vil påstå at vi også gir en masse tilbake til byen og samfunnet. Bare i arbeidsgiveravgift, skatt og moms betaler vi tilbake runde 500.000 kroner i måneden, sier daglig leder i Sparta Tore Jobs til SA.

Tore Jobs forteller videre at det selvsagt ikke er mulig å måle alt som idrettsklubbene på toppnivå gir tilbake til samfunnet.

– Vi har andre store utgiftsposter som kommer stat, kommune og næringsliv til gode. Vi betalte i 2011 for eksempel nesten 643.000 kroner for leie av Sparta Amfi, forteller han.

Av andre store utgiftsposter, handler Sparta inn for 321.000 kroner til sine VIP-arrangement, og bruker 357.000 kroner på transport. Leiekontrakter til leiligheter for spillere og andre i Spartasystemet var på 827.000 kroner i fjor. Kostnader til lege og fysioterapi, samt enkelte andre poster, var på om lag 1 million kroner.

– Det betyr at Sparta handlet varer og tjenester i Sarpsborg for rundt 2,5 millioner kroner i 2011.

– Sparta har 25 årsverk og jeg er sikker på at vi kan plusse på 15 årsverk til. Dette begrunner jeg i at spillerne og trenernes bedre halvdeler også har jobb i Sarpsborg. Disse hockeyfamiliene legger igjen mye penger i Sarpsborg-samfunnet, selv om det er vanskelig å regne ut hvor mye de bruker. Uten Sparta hadde de fleste av disse personene ikke vært i Sarpsborg, konkluderer Jobs.

Les mer om denne sakeni papirutgaen av SA onsdag 4. april, elller klikk på bildet nedenfor.

Artikkeltags