– Det blir feil å sette meg opp mot Tore Jobs

Sjur Robert Nilsen har fått en rekke nye utfordringer når han nå har sagt ja til sportssjefsstillingen i klubben for den kommende sesongen.

Sjur Robert Nilsen har fått en rekke nye utfordringer når han nå har sagt ja til sportssjefsstillingen i klubben for den kommende sesongen. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

«Jeg har sagt ja til å være behjelpelig med å få på plass det laget vi ønsker for neste sesong innenfor de økonomiske rammene som styret gir».

På denne måten definerer Sjur Robert Nilsen (44) den nye rollen han har fått som sportssjef i Sparta. Etter at Tore Jobs onsdag i forrige uke måtte gå som daglig leder av Sparta, har Morten Carlsson midlertidig tatt jobben som daglig leder.

Onsdag ble det klart at Sjur Robert Nilsen tar over den sportslige delen som Tore Jobs har hatt.

LES OGSÅ: Sjur blir sportssjef

Og Nilsen er klar på målsettingen: Han vil ha et lag som kan kjempe i toppen i norsk hockey.

Glødende engasjement

Da SA møtte han på Sparta-kontoret torsdag formiddag, var det en sportssjef og A-lagstrener med et glødende engasjement vi møtte. Et engasjement han har ikke bare for Spartas A-lag, men for alle lagene, og for hvordan de drives i Sparta-organisasjonen.

Men når vi stiller ham spørsmålet om hvordan det er å overta det sportslige ansvaret etter Tore Jobs, blir han stille og tankefull før han svarer.

LES OGSÅ: JOBS ER FERDIG I SPARTA

– Jeg har lært meg at jeg skal svare på de spørsmålene jeg får, og ikke bare si at det har jeg ingen kommentar til. Det jeg kan si er at jeg i samtaler med ledelsen i Sparta ikke har lagt skjul på at jeg mener at det det var et galt valg å ikke la Tore Jobs fortsette som daglig leder. Men når situasjonen har blitt som den er, har jeg sagt ja til å overta den sportslige delen av jobben hans for den sesongen vi går i møte. Den jobben vil jeg gjøre etter beste evne, svarer Nilsen.

Vil ikke sammenligne

– Hva vil du gjøre annerledes som sportssjef i forhold til Tore Jobs?

– For meg blir det helt feil å sette meg opp mot Tore Jobs på den måten. Tore har gjort ting på sin måte, og jeg kommer til å gjøre det på min måte, så får andre dømme om det er forskjellig eller likt. Hvis jeg går ut og sier hva jeg vil gjøre annerledes, vil jeg samtidig indirekte si hva jeg mener Tore gjorde feil. Det ønsker jeg ikke å gjøre, sier Nilsen.

– I en lengre periode hentet Sparta mange av spillerne fra Sverige. I det siste har en også hentet spillere fra USA og Canada. Hvor vil du se etter nye spillere?

– Det er mange forhold som spiller inn når en bestemmer seg for hvor en skal hente spillere fra. Den økonomiske situasjonen i Nord-Amerika de siste årene har gjort at spillere som tidligere ikke var tilgjengelig for Norge, nå har blitt det. Til slutt dreier det hele seg om å få et best mulig lag for minst mulig penger. Våre egne ressurser låser oss i valget av hvilke spillere vi kan hente, sier han.

Les mer i dagens SA eller i e-avisen!

Artikkeltags