«Elof» tenker ikke på forventningspresset

SESONGKORT: Sparta reiste i går rundt og delte ut sesongkort til sponsorer. Her er det Gunnar Pedersen (i midten) som får sesongkortene av Jonas Elofsson (t.h.) og Spartas keepertrener Daniel Björnberg. (Foto: Tobias Nordli)

SESONGKORT: Sparta reiste i går rundt og delte ut sesongkort til sponsorer. Her er det Gunnar Pedersen (i midten) som får sesongkortene av Jonas Elofsson (t.h.) og Spartas keepertrener Daniel Björnberg. (Foto: Tobias Nordli)

Artikkelen er over 10 år gammel

I dag braker det løs. Serieåpning i hockey mellom Sparta og MS i Amfi`n. Det er hockeyfeber i Hockeytown. SA NETTRADIO:

DEL

Jonas Elofsson ladet opp til den tv-sendte premièren med å dele ut sesongkort til sponsorer.

- Det er deilig at sesongen endelig begynner. Dette har jeg ventet på siden 1. august, sier «Elof».

Den svenske backen benyttet gårsdagen til å dele ut sesongkort til Spartas sponsorer. Alle kortene skal være utdelt før seriestarten. Sammen med klubbens keepertrener Daniel Björnberg besøkte Elofsson fargehandler Egil Pedersen i østre bydel.

Strålende debutsesong

Jonas Elofsson hadde en strålende sesong i fjor. Han ble kåret til årets spartaner av SA, kom på årets lag i eliteserien og vant Spartas poengliga i sluttspillet.

Sarpsborgs hockeypublikum har dermed store forventninger på backen. Det tenker ikke Elofsson på.

- De eneste forventningene jeg tenker på, er de jeg legger på meg selv. Jeg tenker aldri på at andre har forventninger på meg, sier han.

Den tidligere Leksand-spilleren har ikke satt seg egne målsettinger denne vinteren.

- Jeg skal gjøre mitt beste i hver dag. Det viktigste er at det går bra for laget, understreker Elofsson.

Godt forberedt

30-åringen mener Sparta er godt forberedt.

SA NETTRADIO: Hør Sparta-M/S fra kl. 18.30

- Det har nesten sett for bra ut i treningskampene. Vi tapte på straffer for Stavanger, ellers har vi vunnet alt. Det kan være nyttig å tape litt før alvoret starter, mener Elofsson.

LES OGSÅ: Sparta blir seriemester igjen

Han synes det ser enda bedre ut nå enn foran seriepremièren for ett år siden.

- Laget er bedre på skøyter enn i fjor. I tillegg synes jeg bredden er større på løpersiden. Vi har fire fulle rekker som er gode. På backsiden er det litt tynnere. Vi har mistet noen defensive spillere siden i fjor, sier han.

Nyopprykket lag

Sparta møter nyopprykkete MS i kveldens kamp. Oslolaget har mistet nøkkelspillere som Jonas Djupvik Løvlie (Sparta) og Sondre Olsen (Modo) siden forrige sesong, men har fått nykommere som Linus Ferström (Enköping), Stian Carlsen (Furuset), Justin Bostrom (Minnesota Gophers), Dave Bonk (Bakersfield), Christoffer Heiberg (Sparta), Dennis Ors (Boston JR Bruins), Casper Santanen (TPS Turku) og Dan Fredrik Nygård (Stjernen). Likevel vil alt annet en hjemmeseier være en sensasjon i kveld.

SA NETTRADIO: Hør Sparta-M/S fra kl. 18.30

Ventetiden er over

LES OGSÅ: Spartas serieåpning utsatt i tre dager

Spartas trofaste supportereskare har vært pent nødt til å smøre seg med tålmodighet for å få oppleve eliteseriehockey i Sarpsborg igjen etter forrige jubelsesong. Dagens seriepremiere mot Oslo-laget skulle egentlig vært spilt sist lørdag, men ble flyttet da den ble plukket ut til å være TV-kamp på TV2Sport.

LES OGSÅ: 2.100 solgte billetter til premièren

Det er solgt godt over 2.000 billetter til kveldens seriepremiere i Sparta Amfi, noe som betyr at det kommer til å bli en skikkelig hockeyfest på Brevik fra klokka 19.00 i kveld, når pucken droppes.

- Vi bør i hvert fall passere snittet fra forrige sesong som var på 2.600 tilskuere. Jeg krysser fingrene for at vi runder 3.000 tilskuere, sier markedssjef Tony Malm i Sparta.

Artikkeltags