Fin stigning for Sparta

Spartas nye førstemålvakt Anders Johansson gjorde en bra kamp til tross for at Sparta tapte 2-6. Til høyre sees Christopher Henriksen. (Foto: Dagfinn Heidenberg, sparta.no)

Spartas nye førstemålvakt Anders Johansson gjorde en bra kamp til tross for at Sparta tapte 2-6. Til høyre sees Christopher Henriksen. (Foto: Dagfinn Heidenberg, sparta.no)

Artikkelen er over 5 år gammel

(BIK Karlskoga-Sparta 6-2) Etter en tøff start med tre tidlige baklengsmål, hevet Sparta spillet sitt og ga BIK Karlskoga god motstand i sesongens første treningskamp.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Dette var en fin kamp for oss som start på sesongen. Vi møter et bra lag som har stort tempo i spillet sitt, og det gjør at vi våkner på direkten, sier Forsberg.

LES OGSÅ: Hjernerystelse for Skaarberg

Sparta fikk som ventet tøff motstand i sesongens første treningskamp. Bofors Karlskoga gjorde det bra i Allsvenskan forrige sesong og er ranket blant de 20 beste lagene i Sverige.

Spartas nye førstekeeper Anders Johansson gjorde en flott redning i åpningsminuttene, men det tok ikke lang tid før BIK Karlskoga tok ledelsen 1-0.

Etter fem minutters spill driblet Fredrik Höggren seg gjennom Sparta-forsvaret og scoret fra kort hold. Tre minutter senere doblet laget som trenes av den tidligere Sparta-helten Lenny Eriksson ledelsen til 2-0. Målscorer var Kristofer Näslund etter at Spartas nykommer Mike Ramsay misset markeringen i egen sone. Norges landslagsspiller Ken André Olimb sto for forarbeidet.

Billige baklengs

BIK Karlskoga scoret ytterligere én gang før første pause. Adam Björklund var påpasselig frampå en retur fra et skudd i stolpen.

– Vi slipper inn tre billige mål i første periode. Alle kom etter personlige feil, og det må vi lære av. På det første støter vi for høyt i banen, på det andre misser vi markeringen og på det tredje går vi oss bort i hjørnet. Mot et så godt lag som Bofors blir vi hardt straffet for slike feil, sier trener Roger Forsberg.

LES OGSÅ: Wessner god for Bofors

Sparta kom mye mer med i spillet i midtperioden. Brevik-laget produserte også flere fine sjanser. Blant annet hadde Henrik Malmström et skudd i stolpen. Også Magnus Selvaag var nær scoring etter fint forarbeid av Jonas Andersen, men BIK Karlskogas keeper reddet med en rask sidefortflytning. Mot spillets gang var det Karlskoga-laget som økte ledelsen til 4-0. Björn Kindahl scoret etter forarbeid av Ken André Olimb.

14 minutter ut i periode måtte Tobias Skaarberg forlate isen med skade etter en stygg takling av BIK Karlskogas Christian Karlsson. Sistnevnte fikk fem minutters utvisning og liten disiplinærstraff. De første rapportene i går tydet på at Skaarberg har pådratt seg hjernerystelse.

Raske spillevendinger

Drøyt tre minutter før pause fikk Sparta sin fortjent redusering. Andreas Stene scoret etter forarbeid av Magnus Selvaag.

– Vi hever oss mye i andre periode. Vi produserer flere sjanser, og scorer også et fint mål. Jeg synes også vi er bedre i egen sone. Vi er flinkere til å demme opp for Bofors som er veldig flinke til å vende spillet fort, sier Forsberg.

LES OGSÅ: - Har mer å gå på

Sparta hang brukbart med også i tredje periode, men det svenske laget var flinke til å utnytte sjansene sine. Dermed tapte Sparta til slutt 6-2. Spartas siste scoring kom etter pent spill i overtall. Magnus Selvaag satte pucken i åpent mål etter pasning fra Jonas Andersen.

Spartas nykommere Patrik Bäärnhielm, Mike Ramsay, Michael Haga og Marius Haga gjorde alle en godkjent innsats i sin første kamp i den blå trøya. Den unge backen Mikkel Søgaard, som er tilbake i Sparta etter et opphold i MS, gjorde en fin-fin kamp.

Artikkeltags