Best i alt mot Stjernen - vant 3-0 i Fredrikstad

Sparta dominerte gjennom tre perioder i tirsdagens lokaloppgjør mot Stjernen i Fredrikstad. Sparta kunne til slutt vende hjem til Sarpsborg med en høyst fortjent 3-0-seier. Her jubler Sparta-spillerne etter Henrik Malmströms 2-0-mål i sluttsekundet i 1. periode. (Foto: Thomas Andersen)

Sparta dominerte gjennom tre perioder i tirsdagens lokaloppgjør mot Stjernen i Fredrikstad. Sparta kunne til slutt vende hjem til Sarpsborg med en høyst fortjent 3-0-seier. Her jubler Sparta-spillerne etter Henrik Malmströms 2-0-mål i sluttsekundet i 1. periode. (Foto: Thomas Andersen)

Artikkelen er over 1 år gammel

(Stjernen – Sparta 0-3) Sparta var best i alt i Stjernehallen tirsdag og vant fortjent 3-0. Dermed har de tre seirer mot erkerivalen så langt denne sesongen.

DEL

For tredje gang denne sesongen møttes de to Østfold-rivalene til dyst tirsdag. Det hadde blitt Sparta-seier i de to foregående møtene denne sesongen, så sarpingene hadde selvsagt håp om og tro på tre nye poeng i Stjernehallen.

Dominerte stort

Og det var ingen som helst tvil om hvilket lag som var best i Stjernehallen tirsdag. Sparta dominerte fra start til slutt og vant høyst fortjent med 3-0 – en seier som burde vært større. Sparta var langt mer aggressive enn vertene i duellene og vant de avgjørende nærkampene. Stjernen virket rett og slett tamme. Rart, med tanke på all den prestisje som alltid ligger i disse lokaloppgjørene.

Osterberg scoret først

Sparta fikk en perfekt start på kampen. Allerede etter 3.20 av 1. periode scoret Kyle Osterberg for gjestene – på assist fra Patrick André Bovim.

Sparta var det dominerende laget i 1. periode, og de blåhvite skapte de giftigste sjansene.

Like før perioden var ferdigspilt, nærmere bestemt i periodens siste sekund, doblet Henrik Malmström sarpingenes ledelse til 2-0. Det skjedde i overtallsspill fem mot fire, og Joachim Nermark fikk med seg poeng for assist.

Eriksson scoret 3-0-målet

Også i midtperioden fikk gjestene en flott start. Patrick Eriksson la på til 3-0 for Sparta på tiden 21.01. Det skjedde mens Sparta hadde en spiller utvist. Henrik Knold hadde assist på dette målet.

Etter dette skapte Sparta ytterligere muligheter foran målet til Stjernen-keeper Tommy Johansen, men det ble kun med denne ene scoringen i 2. periode. Dermed stod det 3-0 i favør Sparta før 3. periode.

Målløs sisteperiode

I den siste perioden hadde Sparta total kontroll. Med normal uttelling burde det kanskje blitt et mål eller to til, men det ble ingen scoringer i 3. periode. Dermed endte det med 3-0-seier til Sparta over Stjernen i Fredrikstad tirsdag. Sparta tok med dette sin tredje av tre mulige seirer over erkerivalen så langt i 2017/18-sesongen.

Sparta har nå 43 poeng på 19 kamper og ligger på andreplass i serien. Torsdag venter bortekamp mot Kongsvinger for Spartas del.

Les kampfakta fra tirsdagens oppgjør i Fredrikstad her

Artikkeltags