Det er supporterklubben Blue Warriors som står bak initiativet, som kom etter at det ble stjålet to Playstation fra avdelingen.

– Vi i Blue Warriors fikk lyst til å gjøre en innsats for barn og unge på sykehuset på Kalnes. Mandag startet vi derfor en innsamlingsaksjon, og det tok helt av. Både sponsorer og privatpersoner har bidratt på en fantastisk måte. «Hockey mot kreft» ga hele 10.000 kroner. Vi er veldig stolte og ydmyke over det vi har fått til, sier Helge Walberg i Blue Warriors.

Også Sparta tente umiddelbart på ideen og har vært med å samle inn gaver. I tillegg er de velkommen på kamp søndag.

– Vi har invitert alle barn og unge med foresatte til søndagens kamp mot Lillehammer. Da stiller vi med billetter, mat og drikke, sier markedssjef Lars Oddvar Fjeldvang i Sparta.

Årlig tradisjon

Flere av Spartas spillerne var med til sykehuset da klubben og supporterklubben overrakte både TV, Playstation og en rekke leker fredag. Spillerne snakket også med barna og skrev autografer.

– Det er fint at vi kan bidra på denne måten. Vi ser at ungene setter pris på at vi kommer hit. De får glede av småting, sier Andreas Klavestad.

Markedssjefen håper at de kan bidra til å hjelpe til også i framtiden.

– Jeg ønsker at vi skal gjøre dette til en årlig tradisjon. Dette setter ting i perspektiv for oss som er i Sparta. Man blir fryktelig ydmyk når man ser at barn er syke. Jeg håper at også spillerne som er her i dag, tar med seg dette. Det finnes viktigere ting i livet enn ishockey, sier Fjeldvang.

Fin avveksling i hverdagen

– Vi har gitt bort gaver som avdelingen for barn og unge har behov for. Jeg må takke supporterklubben og alle våre støttespillere for at de har bidratt, sier markedssjefen.

Seksjonsleder Kathrine Døvle Gustavsen på sykehuset på Kalnes satte stor pris på besøket fra Sparta.

– Det er utrolig fint at vi er så heldig at vi får gaver som Playstation, TV og leker. Det hjelper barna i en trist situasjon på sykehuset. Det er også fint at de får besøk, noe som gir barna en fin avveksling i hverdagen, sier Døvle Gustavsen.