Gå til sidens hovedinnhold

Ingen sanksjoner etter rasismepåstander

Artikkelen er over 6 år gammel

En spiller på U20-laget til Vålerenga hevdet han ble utsatt for grov rasisme av Sparta-spillere i en seriekamp på Jordal Amfi i slutten av oktober. Forholdet ble klaget inn til forbundet. Torsdag mottok IHK Sparta Sarpsborg kjennelsen, og klubben sendte tidligere i dag ut en pressemelding.

Her kan du lese pressemeldingen i sin helhet:

«IHK Sparta Sarpsborg har i dag mottatt kjennelsen etter innrapportert sak i U20–kamp mellom Vålerenga Ishockey og IHK Sparta. Det var rettet beskyldninger mot to navngitte Spartaspillere om rasistiske tilrop, «gjentatte, systematiske, gjennom hele kampen».

Norges Ishockeyforbund har sendt saken videre til Disiplinærutvalget. Disiplinærutvalget i NIHF har avgjort at de to spillerne ikke skal ilegges sanksjoner. IHK Sparta Sarpsborg tar dette til etterretning.

IHK Sparta Sarpsborg har etter at beskyldningene ble lagt fram, brukt mye tid og ressurser for å forsøke å komme til bunns i saken. Det har vært gjennomgang med trenerapparat, lagledelse og alle spillerne i flere omganger. Det har vært gjort inngående samtaler med de to unge spillerne som har fått beskyldningene mot seg, samt deres foreldre.

Som vanlig i slike kamper innrømmes det at det faller bemerkninger underveis. Det skjer fra begge lag. Det avvises imidlertid at tilropene har hatt en rasistisk karakter. Forklaringene de to spillerne har gitt, virker så langt klubben kan bedømme troverdige, selv om den gjeldende spilleren i VIF har oppfattet det annerledes.

Av avgjørelsen i disiplinærutvalget framgår det at dommere eller andre nøytrale instanser ikke har registrert de hendelsene som det kommer påstander om, til tross for at det skal ha skjedd gjentatte ganger under hele kampen. IHK Sparta Sarpsborg tar dette til etterretning. Klubbledelsen i IHK Sparta Sarpsborg vil understreke at de selvsagt mener det er viktig å hindre at så alvorlige episoder som rasistiske tilrop skal skje. Vi har innskjerpet dette overfor spillerne, og vi vil fortsette det holdningsskapende arbeidet i klubben. Vi deltar også gjerne i et slikt arbeid sammen med Norges Ishockeyforbund».