En meget god hockeyspiller, Fredrik Lystad Jacobsen blir ikke å finne i Sparta-drakta kommende sesong. Å pendle mellom Oslo og Sarpsborg samtidig med studier blir for tøft.

Skulle gjerne blitt

– Jeg skulle gjerne vært med Sparta videre. Dette er en klubb jeg har trivdes ifra første dag. Jeg reiser fra Sparta med bare gode minner, sier Fredrik Lystad Jacobsen i det han går rundt på kontoret i Sparta Amfi og takker hver og en for tiden med dem.

  • Les også: Ferdigspilt i Sparta

– Det har vært to tøffe år for deg?

– Det kan du trygt si. Det er ikke alt som har vært like hyggelig, men det er nettopp da Sparta har vært en fantastisk klubb å være.

Ikke lett

Lystad Jacobsen kommer til å flytte til Oslo, hvor også kjæresten bor for starte med studier.

– Jeg er blitt 26 år og det kommer en tid etter hockeyen også. Jeg er nødt til å komme i gang med utdannelsen, den kan ikke vente lenger.

– Det blir fortsatt hockey for deg?

– Det ser ut til at jeg har funnet ut av lyskeproblemene. Er på Olympiatoppen hver dag og får hjelp. Tror det skal gå bra, men man kan aldri vite. Derfor er det også viktig å komme i gang med studiene. Jeg har ikke tenkt å legge hockeyskøytene på hylla fortsatt, sier han.

– Hva med Spartaspill i framtiden?

– Kanskje den kommende sesongen blir et hvileår fra Sparta. Etter det første i året i Oslo vet jeg ikke hva jeg velger videre av skolegang. Kanskje byr det seg en mulighet å kombinere hockey og skole i Sparta igjen. Det er det bare tiden som får vise, seier han.

Forsøkte å løse problemet

Sparta gjorde alt de kunne for at de skulle få med Fredrik Lystad Jacobsen videre i klubben.

– Det er klart vi ønsket å ha med Fredrik Lystad Jacobsen videre i Sparta. Det er en spiller alle klubbene i Norge ønsker å ha i stallen. Dessverre lot det seg ikke for oss å få løst hans situasjon den kommende sesongen, sier sportssjef i Sparta Jonas Elofsson.

For lang vei

Fredrik Lystad Jacobsen har spilt to sesonger i Sparta etter at han kom til klubben fra Storhamar.

– Han har vært plaget av en del skader og andre problemer under den tiden han har vært hos oss. Fredrik har et meget høyt hockeynivå inne når han er på.

Fredrik har for det meste bodd i Son, mens han har spilt i Sparta. Nå flytter han til Oslo til kjæresten og samtidig begynne r han å studerte.

Blir ikke lett

– Vi klarte rett og slett ikke å få denne kabalen til å gå opp, uten at hockeyen ville bli skadelidende.

«Elof» håper at ikke alle bruer brent mellom klubb og ham.

– Kanskje det byr seg en mulighet for at Lystad Jacobsen kan fortsette studiene i Østfold, for han har mange år igjen ute på hockeyrinken, men sportssjefen.