– Noen ganger er det nesten en større prestasjon å bomme enn å score

INEFFEKTIVE: Kristian Østby var en av flere Sparta-spillere som misset på store målsjanser i oppgjøret mot Frisk Asker. Her skyter backen over på åpent mål på stillingen 1-3 i tredje periode.

INEFFEKTIVE: Kristian Østby var en av flere Sparta-spillere som misset på store målsjanser i oppgjøret mot Frisk Asker. Her skyter backen over på åpent mål på stillingen 1-3 i tredje periode. Foto:

Sparta misbrukte en drøss med store målsjanser da laget tapte 2–3 mot Frisk Asker i Amfi`n torsdag kveld.

DEL

Hjemmelaget var best i alle tre periodene, men likevel var det gjestene som stakk av med alle poengene.

– Det er klart at vi har en tung følelse etter denne kampen. Jeg synes at vi gjør veldig mye riktig i dag. Vi produserer mange store målsjanser, og noen ganger var det nesten en større prestasjon å bomme enn å score. Vi slipper heller ikke til mye i dag, men likevel taper vi 2-3, sier trener Sjur Robert Nilsen.

Kom på etterskudd

Sparta gjorde det meste riktig i første periode, men likevel var det gjestene som ledet 2–0. Hjemmelaget gikk ut i hundre, og allerede i det første byttet produserte de en stor sjanse. Like etterpå hadde Christoffer Karlsen et skudd i stolpen. Etter fire minutters spill fikk Frisk sitt første skudd på mål, og typisk nok ble det scoring. Tidligere Sparta-spiller Fredrik Lystad Jacobsen scoret.

Vertene fortsatte å produsere store sjanser. Kristian Østby hadde et skudd på oversiden av tverrliggeren, mens både Martin Grönberg og Anders Tangen Henriksen misset alene med keeper.

BEST: Frisk-keeper Nicklas Dahlberg var kampens gigant. Her er det Martin Grönberg som ikke klarer å overliste gjestenes gode sisteskanse.

BEST: Frisk-keeper Nicklas Dahlberg var kampens gigant. Her er det Martin Grönberg som ikke klarer å overliste gjestenes gode sisteskanse. Foto:

I stedet var det gjestene som øket ledelsen til 2–0 i kampens første overtallsspill. Vertene gjorde en feil i egen sone da de hadde muligheten til å få pucken ut av egen sone, og noen sekunder senere lå pucken i nettet bak Jens Kristian Lillegrend.

De blåhvite var det beste laget også i midtperioden, men de skapte ikke like mange og like store sjanser som i første periode. Frisk scoret periodens eneste mål da Hampus Gustafsson økte ledelsen til 3–0 i spill fem mot fire.

Scoret i undertall

Sparta fikk sjansen i power play tidlig i tredje periode, men Nicklas Dahlberg unngikk baklengsmål takket være en helt utrolig redning på skuddet til Magnus Nilsen fra kort hold. For Sparta var det utgjort foran kassa.

Like etterpå ble Trym Østby utvist, men da scoret plutselig Sparta på en kontring. Victor Öhman scoret med en elegant dragning alene med keeper.

To minutter senere hadde Kristian Østby en gedigen sjanse til å redusere, men han skjøt over på åpent mål. Hjemmelaget hadde fått ny energi av scoringen, og etter 47,44 minutters spill reduserte Magnus Nilsen til 2–3 med et backhand-skudd via tverrliggeren. Hjemmelaget hadde noen store sjanser på slutten, men det ble ikke flere scoringer.

Mye positivt

– Vi tar med oss at vi i det store og hele i 60 minutter er et vesentlig bedre lag enn Frisk. Vi har 36 skudd på mål, og det er ikke kun snakk om skudd fra dårlige vinkler. Skuddstatistikken lyver noen ganger, men i dag produserer vi mange store sjanser, og de kommer i gode posisjoner like foran mål. Vi har også gode avslutninger, men de var ikke gode nok til å gå i mål dessverre. Dette skal vi ta med oss, men det handler tross alt om å score flere mål enn motstanderen, sier Nilsen.

Sparta har slitt med å få uttelling på målsjansene en lang periode. Klubben har kun vunnet tre av de siste elleve kampene.

– Vi jobber med dette hver dag. Vi har hatt avslutningsøvelser på trening gjennom hele sesongen. Det er også bra med trafikk foran mål. Men det virker som om vi blir litt stresset. Vi slipper inn litt enkle mål, kommer bakpå og må jage. Det å score mål handler også om selvtillit. Man må vurdere riktig på når man skal skyte og når man skal passe, og jeg synes ikke vi har en dårlig tendens der i dag, men vi blir litt stresset, sier Sjur Robert Nilsen.

Spartas neste kamp er på bortebane mot Narvik søndag.

Disse Sparta-spillerne fikk poeng på SA-børsen

Ineffektive Sparta røk mot Frisk

Hockeystudio – Reaksjonene etter Sparta – Frisk Asker, 16. januar kl. 20:40 01/16/2020 20:59

Artikkeltags