Nytt semifinaletap mot Oilers

TLF: 800 33 336 E-post: redaksjonen@sa.no SMS: 1938 (kodeord SATIPS) MMS: 1938 (kodeord SABILDETIPS) Send video

Artikkelen er over 2 år gammel

(Sparta - Stavanger 0-2) I en ellers jevnspilt kamp var det Stavanger som fikk de nødvendige målene. Det endte med 0-2-tap for Sparta i den andre NM-semifinalen mandag.

DEL

Etter 1-4-tap i Stavanger i den første NM-semifinalen lørdag jaktet Sparta revansje på egen is mandag. Håpet var å vinne og utligne til 1-1 i kamper i denne semifinaleserien som spilles i best av syv kamper.

Men i det som altså var en spillemessig jevn kamp, med gode Sparta-muligheter, var det igjen Stavanger som fikk de nødvendige målene. Oilers vant 2-0 i Sarpsborg denne mandagskvelden - og leder 2-0 i semifinaleserien.

Ingen av lagene maktet å score i det som fortonet seg som en usedvanlig tam og slapp 1. periode i Sparta Amfi. Kvaliteten tok seg litt mer opp i midtperioden, men heller ikke da ble det scoringer.

Men i 3. periode ble det scoring - og det kjapt. Og det var gjestene som scoret. Tommy Kristiansen, med en fortid i nettopp Sparta, utnyttet en defensiv feil hos Sparta i egen sone og satte inn 0-1 etter bare 53 sekunder av 3. periode.

Sparta ga imidlertid ikke opp og jobbet hardt på for utligning etter dette. Hjemmelaget kom til sjanser, men klarte ikke å overliste Stavanger-målvakt Henrik Holm. Holm gjorde blant annet en fantastisk redning på en avslutning fra Markus Gerbrandt. Og sekunder etter dette var 0-2 et faktum. Dan Kissel fikk kreditert denne scoringen på tiden 56.35.

Sparta tok ut keeper Jens Kristian Lillegrend og sendte innpå en sjette utespiller. Det hjalp ikke. Sparta tapte 0-2 - og dermed ligger de også under med 0-2 i denne semifinaleserien som spilles i best av syv kamper.

Neste kamp spilles i Stavanger onsdag kveld.

Sparta stilte med følgende lag i den andre NM-semifinalen:

Målvakt: Jens Kristian Lillegrend

Førstefemmer: Simon Fredriksson, Graeme McCormack, Markus Gerbrandt, Niklas Roest og Patrick Eriksson.

Andrefemmer: Andreas Klavestad, Kalle Ekelund, Henrik Malmström, Joachim Nermark og Christoffer Karlsen.

Tredjefemmer: Kristian Østby, Patrick André Bovim, Eirik Børresen, Håkon Imset Stormli og Michael Stenersen.

Fjerdefemmer: Håkon Pedersen, Sander Thoresen, Didrik Svendsen, Henrik Knold og Henrik Holme.

Artikkeltags