Gå til sidens hovedinnhold

Slår tilbake mot Oilers

Artikkelen er over 6 år gammel

Spartas daglige leder Pål Inge Karlsen håper Oilers-trener Petter Thoresen også ser på egne spillere når han er opptatt av at spillerne sikkerhet på isen må ivaretas.

Stavanger Oilers anmeldte som kjent Spartas back Mikael Tam til disiplinærutvalget (DISU) i Norges Ishockeyforbund etter tirsdagens oppgjør i Amfi`n som Sparta vant 4–3 etter straffer. Årsaken er en situasjon som hendte drøyt midtveis i den tredje perioden. Oilers-ledelsen hevder at Tommy Kristiansen fikk en albue i hodet av Mikael Tam. Etter kampen gikk Petter Thoresen ut i media og uttalte at dommerne må ta mer vare på spillernes sikkerhet på isen.

– Vi er alle enige om at sikkerheten til spillerne må ivaretas. Når Petter Thoresen er så opptatt av det, håper jeg også han ser til eget lag, sier Pål Inge Karlsen.

Ingen bevisst handling

Sparta-ledelsen har sett nærmere på situasjonen mellom Mikael Tam og Tommy Kristiansen, og har kommet fram til at det ikke skjedde noe straffbart. Det har de også gitt beskjed om i sitt tilsvar på disiplinærutvalget.

– Vi har gått nøye gjennom video fra episoden og sett på stillbilder, og mener Stavangers beskrivelse av det som skjedde er feil. Etter vår mening har begge spillerne fokus på pucken. Tam vender seg om, tar pucken og beveger seg bort fra Kristiansen. Sistnevnte går i samme øyeblikk inn i Tam med stor fart og det blir et sammenstøt. Det er ingen bevisst handling fra Tams side som fører til sammenstøtet, mener Karlsen.

Han påpeker også at dommerne sto godt plasserte i forhold til episoden uten å reagere.

– Dette er en situasjon hvor spillerne handler spontant i en brøkdel av et sekund. Det skjer ofte i kamper, og er ikke bevisste handlinger. Vi kan ikke bry DISU med slike hendelser, men la dommerne håndtere dem under kampene, mener trener Lenny Eriksson.

Eriksson tror det er frustrasjon over for lite spill i power play som har ført til at Oilers har anmeldt Tam til disiplinærutvalget.

– Skal slike hendelser anmeldes, får DISU mye å gjøre. Dessuten var det verre situasjoner i kampen som det kunne vært slått ned på, og da mot Stavanger, mener han.

Verre takling

Sparta reagerer spesielt på en situasjon der Marius Hagberg fikk en takling fra en Stavanger-spiller som de mener er mye verre.

– Hagberg var i fight med en Oilers-spiller om pucken ved vantet. Da kommer en annen Stavanger-spiller som ikke har noe med den situasjonen å gjøre, inn fra blindsida med kølla løftet fra isen og går rett inn i Hagberg uten å gjøre forsøk på å ta pucken. Det var en mer bevisst og verre handling enn den Stavanger har anmeldt. Hagberg gikk i garderoben etterpå, men kom ut og fullførte kampen, sier Eriksen.

Brevik-laget kommer imidlertid ikke til å levere noen anmeldelse til disiplinærutvalget på denne hendelsen.

– Vi har nå fokus på neste kamp og ønsker at dommerne skal ta avgjørelsene i kampene, sier Pål Inge Karlsen.

Sparta har ikke mottatt et svar fra disiplinærutvalget ennå om Mikael Tam får karantene.

Sparta møter Stjernen på bortebane torsdag kveld.

Sparta – Stavanger 4-3 etter sudden death og straffer.

 

Kommentarer til denne saken