Sparta: 1,9 millioner i underskudd

TØFF SESONG: Sparta har hatt en svært tøff sesong økonomisk.

TØFF SESONG: Sparta har hatt en svært tøff sesong økonomisk. Foto:

Sparta Sport AS hadde et underskudd på hele 1,9 millioner kroner for regnskapsåret 2018.

DEL

Det bekreftet styret i Sparta Sport AS i en pressemelding mandag.

Spartas årsregnskap for 2018 er klart, og det leveres et svakt årsresultat etter et meget krevende år. Tidligere har det kommet fram at Sparta vil levere svake økonomiske tall for 2018, og med fasit i hånd endte årsresultatet på minus 1,9 millioner kroner.

Flere årsaker

Dette kan ifølge Sparta Sport AS i hovedsak forklares med følgende:

– Endring i periodisering av inntekter. Grunnet færre kamper i 2018, og dermed flere kamper i januar, februar og mars 2019 ble det periodisert ut totalt ca. 1,4 millioner kroner fra regnskapsåret 2018 til 2019. Dette bekreftes langt på vei ved at regnskapet for årets fire første måneder viser et resultat som er nærmere 1 million kroner bedre enn på samme tidspunkt i 2018, skriver styret.

– Implementering av nytt regnskapssystem. Ikke bare har dette kostet klubben et stort uforutsett kronebeløp på nærmere 500.000 kroner, men det har også kostet klubben enormt mye ekstra tid, frustrasjon og mangel på kontroll. Sparta Sport AS har opprettholdt sitt krav om økonomisk kompensasjon fra Norges Ishockeyforbund, etter det så mye omtalte regnskapssystemet levert av Visma Vitari.

Årsresultatet for 2018 gjør at Sparta får negativ egenkapital. Klubben får nå tre år på seg til å rette opp den negative egenkapitalen. Klubben har sendt inn søknad om lisens og en handlingsplan som skal gjøre at Sparta Sport AS skal få positiv egenkapital innen 31. desember i 2021.

– Sparta vil i den kommende tiden jobbe knallhardt for at Sparta Sport AS skal få et økonomisk trygt fundament. Klubben vil se på ulike finansieringsløsninger og gjøre endringer slik at i det korte bildet få bedret likviditeten og i det lengre perspektivet få positiv drift og styrket egenkapital, skriver styret i Sparta Sport SA.

Lisens neste sesong

Det skal neppe være noen fare for at Sparta ikke får lisens til å spille i eliteserien kommende sesong.

– Vi har snakket med Norges Ishockeyforbund i hele denne prosessen. Jeg blir sjokkert hvis vi ikke blir innvilget lisens. Vi har i tråd med Norges Ishockeyforbunds regelverk levert søknaden, og det er de som er mye av årsaken til problemene våre, sier styreleder Ole Chr. Vatvedt i Sparta Sport AS.

Han ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer rundt årsregnskapet til Sparta Sport AS.

Artikkeltags