Sparta-seier mot erkerivalen - vant 5-1 i Sparta Amfi

Sparta vant 5-1 mot Stjernen hjemme i Sparta Amfi torsdag. Her jubler de etter Sander Thoresens 2-0-mål i 1. periode. (Foto: Tobias Nordli)

Sparta vant 5-1 mot Stjernen hjemme i Sparta Amfi torsdag. Her jubler de etter Sander Thoresens 2-0-mål i 1. periode. (Foto: Tobias Nordli)

Artikkelen er over 1 år gammel

(Sparta – Stjernen 5-1) Sparta beseiret erkerival Stjernen med 5-1 hjemme i Sparta Amfi torsdag kveld.

DEL

Torsdag var det duket for sesongens femte lokalderby mellom Sparta og Stjernen. Kampen i Sparta Amfi endte til slutt med 5-1-seier til Sparta.

Sparta var helt overlegne i 1. periode – og scoret tre ganger. Sander Thoresen ordnet 1-0 allerede etter ett minutt av 1. periode, på et godt skudd, før samme mann doblet ledelsen til Sparta da kampuret viste 7.52. 2-0-målet scoret han fra meget skrå vinkel.

Magnus Nilsen fikset 3-0 da det var spilt 15.22, etter forarbeid av Scott Allen og Peter Quenneville.

Sparta hadde initiativet også innledningsvis i 2. periode, men etter hvert slapp de Stjernen mer og mer inn i kampen. Gjestene kom til avslutninger, og på tiden 34.14 reduserte Markus Mikalsen til 3-1 for Fredrikstad-laget. Like etter ble Stjernen dessuten tildelt et straffeslag, men Peter Lindblad maktet ikke å omsette dette i ny scoring. Dermed stod det 3-1 etter 40 minutters spill i torsdagens kamp.

Stjernen var også godt med på notene i store deler av 3. periode. De jaktet ny redusering, men i stedet var det Sparta som scoret målene i den siste perioden. Først ordnet Scott Allen 4-1 da kampuret viste 51.00. Det målet kom i overtall fem mot fire for Sparta. Og så ble det 5-1 helt på slutten, på tiden 59.59. Det målet ble scoret av Henrik Knold – også det i overtall for Sparta.

Dermed endte det med 5-1-seier for Sparta mot erkerivalen Stjernen torsdag. Det betyr at Sparta har 55 poeng etter 34 kamper.

Artikkeltags