Joachim Nermark er en meget spennende løper og mange vil sammenligne ham med Jacob Berglund i Storhamar. Unggutten har vært draftet av NHL-klubben Colorado Avalanche.

Fra Allsvenskan

– I de to siste sesongene har han spilt for Asplöven HC og Vita Hästen. Her har det blitt henholdsvis 21 og 16 poeng. Det var omtrent det samme som Jacob Bergland hadde i Allsvenskan før han kom til Storhamar. Sparta ser på Nermark som meget spennende spiller, sier sportssjef i Sparta Jonas Elofsson.

Til tross for sin unge alder, har svensken bred erfaring fra spill i både SHL og Allsvenskan. Han har spilte 123 kamper i SHL for Linköping. I Allsvenskan er det klubbene Borås, Rögle, Asplöven HC og Vita Hästen han har tjenestegjort for. Det er blitt 122 seriekamper i Allsvenskan på Nermark.

Passer i Sparta

Jonas Elofsson håper at Joachim Nermark skal passe bra inn i Sparta.

– Han er en spiller med svært gode offensive kvaliteter. Disse fikk han på ingen måte vist fra i Vita Hästen. Den klubben er en av de mest defensive klubbene i Sverige. Da kan er det ikke så lett om man har offensive kvaliteter. Mye av jobben blir lagt på det som skjer hjemover, forteller «Elof».

cv

Navn: Joachim Nermark

Alder: 22 år

Født: Sunne i Sverige

Tidligere klubber: Sunne. Leksand. Linköping, Borås, Rögle, Asplöven, Vita Hästen

– Når blir han å finne i Sarpsborg og Sparta?

– Han vil være på plass på når vi starter opp fellestreningen rundt 1. august. Om det blir noen turer hit før den tidt, har vi ikke avklart ennå.

Jonas Elofsson er klar på at det skal kjører hardt fram mot neste sesong, og spillerne er allerede i gang med treningen. De har program som skal følges fram til det blir å komme i gang med fellestreningene.