To magiske minutter avgjorde

Sparta beseiret Kongsvinger med sifrene 6-1 på bortebane lørdag. Dette bildet er fra kampen mellom de to lagene i Sarpsborg i november i fjor. (Foto: Thomas Andersen)

Sparta beseiret Kongsvinger med sifrene 6-1 på bortebane lørdag. Dette bildet er fra kampen mellom de to lagene i Sarpsborg i november i fjor. (Foto: Thomas Andersen)

Sparta scoret tre mål i løpet av de to første minuttene i lørdagens bortekamp mot Kongsvinger. Det ble utslagsgivende for gjestene, som til slutt vant 6-1.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

(Kongsvinger - Sparta 1-6) Seier og tre poeng var det eneste som var akseptabelt mot bunnlaget Kongsvinger lørdag. Og særlig etter stortap 1-5 mot Stjernen tirsdag var det viktig for de blåhvite å reise seg.

All spenning ble utløst tidlig lørdag. Sparta scoret tre mål på under to minutter i åpningen av kampen – og hjemmelaget klarte aldri å mobilisere noen reell motstand. Sparta kontrollerte inn til seier med sifrene 6-1.

Tre kjappe Sparta-mål

Det ble altså en real sjokkåpning i Kongsvinger Ishall lørdag. Allerede etter 1.54 av 1. periode var Sparta i 3-0-ledelse – takket være scoringer av Markus Gerbrandt (0.54), Kalle Ekelund (1.20 – i overtall) og Christoffer Karlsen (1.54). Sistnevnte noterte seg med dette for sin første scoring på A-laget til Sparta.

Det var en effektiv måte å drepe spenningen på, og Patrick Eriksson satte like godt inn Spartas fjerde på tiden 7.15 i 1. periode.

Hjemmelaget reduserte da det var spilt 18.04, ved Sean-Michel Sunnquist, slik at det stod 1-4 etter de første 20 minuttene av lørdagens kamp.

Ett mål i midtperioden

I midtperioden ble det for så vidt jevnere spillemessig, før Sparta slo til med periodens eneste nettkjenning på tiden 37.01. Dette målet ble scoret av Andreas Klavestad.

Sparta hadde derfor 5-1-ledelse før 3. periode på Kongsvinger.

Kopperud satte inn det sjette

I 3. periode ble det også bare én scoring i Kongshallen – og også denne kom til bortelaget. Det var Herman Kopperud som satte inn 6-1 til gjestene på tiden 42.39.

Dermed ble det en høyst forventet og viktig 6-1-seier på bortebane lørdag.

I neste serierunde får Sparta besøk av Vålerenga hjemme i Sarpsborg. Den kampen spilles torsdag 12. januar.

Sparta stilte med dette laget mot Kongsvinger lørdag:

Målvakt: Jens Kristian Lillegrend.

Førstefemmer: Håkon Pedersen, Kalle Ekelund, Henrik Malmström, Daniel Öhrn og Joachim Nermark.

Andrefemmer: Graeme McCormack, Patrick André Bovim, Markus Gerbrandt, Niklas Roest og Patrick Eriksson.

Tredjefemmer: Henrik Knold, Andreas Klavestad, Håkon Imset Stormli, Herman Kopperud og Christoffer Karlsen.

Ekstra forward: Didrik Svendsen.

Artikkeltags