– Winter Classic er en kjempeidé

KAMP: Daglig leder Pål Inge Karlsen og Sparta er veldig positiv til en utendørskamp mot Stjernen. Foto: Johnny Helgesen

KAMP: Daglig leder Pål Inge Karlsen og Sparta er veldig positiv til en utendørskamp mot Stjernen. Foto: Johnny Helgesen

Artikkelen er over 3 år gammel

Sparta stiller gjerne opp på en utendørskamp mot Stjernen på Fredrikstad stadion.

DEL

Mandag kveld ble det kjent at Stjernen jobber med å arrangere Winter Classic i Norge. Styreleder Bjørn Viggo Nilsen sier til Fredriksstad Blad at klubben i lengre tid har jobbet med mulighetene for å arrangere en utendørskamp på Fredrikstad Stadion – mest aktuelt er januar 2017, og ønskemotstander er Sparta.

– Winter Classic er en kjempeidé. Det hadde vært en utrolig fin promotering for sporten vår. Vi stiller gjerne opp på en slik kamp, sier daglig leder Pål Inge Karlsen i Sparta.

Har lekt med tanken

Han forteller at Sparta tidligere har vurdert Winter Classic også i Sarpsborg.

– Vi har så vidt vært innom tanken om å arrangere en utendørskamp i Sarpsborg, men det ble med tanken. Det er et stort og krevende prosjekt som vi ikke prioriterte å gå videre med da, sier Karlsen.

Brevik-klubben vurderte to alternativer på Sarpsborg stadion.

– Det ene alternativet var å legge is på fotballbanen på Stadion. Det andre var å benytte kunstisen og sette opp mobile tribuner. Det beste alternativet er fotballbanen slik at man slipper å sette opp tribuner. Det er mulig å legge is på fotballbanen uten at det vil ødelegge for anlegget, sier Karlsen.

Arbeidsgruppe

Stjernen har satt ned en arbeidsgruppe som skal jobbe videre med prosjektet.

– Dersom vi skal gjøre dette er vi nødt til å ta en endelig beslutning ganske så snart, trolig innen utgangen av februar. Det handler mest om at vi så raskt som mulig vil komme i gang med markedsføring og promotering. Skal dette gjennomføres må isentusiaster i alle aldre få god tid i planleggingen, sier Stjernens styreleder Bjørn Viggo Nilsen Fredriksstad Blad.

Gigantprosjektet kan ha en kostnad på opp mot halvannen million kroner. Dette inkluderer leie av rink, strømforbruk, baneleie og rigging. I tillegg kommer massevis av dugnadsinnsats.

– Dette er et gigantprosjekt og det er viktig at Stjernen som klubb kan stå oppreist også økonomisk etter noe slikt, sier Nilsen.

Folkfest i flere dager

Nilsen legger ikke skjul på at Sparta vil være en drømmemotstander dersom klubben bestemmer seg for et slikt opplegg.

– Det ville vært magisk med en slik kamp, og jeg tror nedslagsfeltet for en happening som dette vil være større enn bare Sarpsborg og Fredrikstad. En slik kamp vil få nasjonal interesse, sier Nilsen.

Han legger til at et slikt arrangement uansett vil handle om mer enn kun 3x20 minutter mellom to erkerivaler.

– For mange vil selve kampen selvsagt være det store høydepunktet, men vi vil også legge opp til en rekke aktiviteter. Jeg ser for meg en folkefest over flere dager og som skal ha et familievennlig preg. Det vil være helt naturlig at vi også involverer andre is- og skøyteidretter og at også skoler og andre foreninger blir med på lasset, sier Nilsen.

Mange dager

Blant annet ser arrangørene for seg at hockeyrinken kan stå oppe i minimum ti dager, og at det også kan bli arrangert showkamper, kunstløpkonkurranser og curling-turneringer.

Artikkeltags