JOBS ER FERDIG I SPARTA

Tore Jobs og Sparta avsluttet samarbeidet i sommer. Nå er den tidligere Sparta-sjefen aktuell som sjef for den svenske fotballklubben Brage.

Tore Jobs og Sparta avsluttet samarbeidet i sommer. Nå er den tidligere Sparta-sjefen aktuell som sjef for den svenske fotballklubben Brage. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Sparta bryter samarbeidet med Tore Jobs. Onsdag kveld gikk ishockeyklubben ut med en pressemelding der de forteller at Tore Jobs har valgt å trekke seg fra jobben. Pressemeldingen i sin helhet lyder slik:

Tore Jobs har valgt å fratre stillingen som daglig leder i Sparta Sport AS med virkning fra i dag

Dette begrunnes med at man etter en grundig prosess knyttet til klubbens videre utvikling har kommet til at dette er til det beste for begge parter.

Styret takker Tore Jobs for den innsatsen han har gjort som daglig leder i klubben gjennom mer enn 8 år. I den perioden har klubben hatt en fantastisk utvikling både med tanke på sportslig utvikling, resultater og arrangement.

Sarpsborg 13, juni 2012

IL Sparta Ishockey elite

Møter

Dermed kulminerer en uke med masse møtevirksomhet og mange spekulasjoner i at Sparta går til det alvorlige skrittet å skifte ut mannen som har vært klubbens frontfigur som daglig leder gjennom det siste tiåret.

Etter det SA har grunn til å tro, fikk Jobs beskjeden om avskjeden fra deler av Sparta Sport AS sitt styre under et møte mandag kveld. Da, som nå, vil ingen i klubben offisielt bekrefte eller avkrefte utskiftingen av daglig leder, men styremedlem Morten Carlsson har bekreftet overfor SA at et møtet mandag kveld fant sted.

Avisa har i ettermiddag vært i kontakt med styreleder Jan Hexeberg i Sparta Sport AS, men han ønsker ikke å kommentere saken. Tore Jobs selv har foreløpig ikke svart på SAs telefonhenvendelser.

Benektet

SA skrev allerede i forrige uke om at endringer i Sparta-ledelsen var i ferd med å skje. Avisa erfarte da at Jobs sin stilling var satt under vurdering, noe som ble benektet fra ledelsen i klubben og fra Jobs selv. Da ble møtevirksomheten kalt for et ledd i en ordinær evalueringsprosess.

Lang Sparta-karriere

Tore Jobs kom første gang til Sparta og Sarpsborg fra Leksand som ung hockeytrener i 1984. Da overtok han ansvaret for Spartas A-lag etter Lasse Beckman, og han trente laget til seriegull i 1986. Etter det var han blant annet assisterende landslagstrener, assistenttrener i Västra Frölunda og trener i danske Frederikshavn, samt daglig leder i Moss Fotballklubb. Deretter kom han tilbake til Sparta som daglig leder, først på konsulentbasis og senere som fast ansatt. Sammen med først og fremst Morten Carlsson og Sjur Robert Nilsen bygde Jobs opp en klubb som har vokst til en bedrift med rundt 17 millioner i omsetning.

I Jobs sin siste periode i Sparta har klubben vunnet både NM-gull og tatt to seriegull.

Nå er altså Tor Jobs-epoken i Sparta avsluttet.

Artikkeltags