Jobs: - Jeg var uenig i regningene

FEIL: Tore Jobs mener det er feil at det har dukket opp ubetalte regninger etter at han sluttet.

FEIL: Tore Jobs mener det er feil at det har dukket opp ubetalte regninger etter at han sluttet.

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Pengetrøbbelet i Sparta Sparta har funnet ikke bokførte regninger for over 100.000 kroner i sommerens oppryddingsaksjon. Det bekrefter daglig leder Morten Carlsson i Sparta og styreleder Morten Frøid i Sparta Sport AS overfor SA.

– Vi har funnet regninger som ikke er bokført, men det er ikke snakk om så store beløp at dette er årsaken til at den økonomiske situasjonen er prekær. Det dreier seg imidlertid om over 100.000 kroner, som i den nåværende situasjon er mye penger. Utover det ønsker jeg ikke kommentere det, sier Morten Carlsson.

– Feil at det var ubetalte regninger

Tore Jobs tilbakeviser påstanden om at det har dukket opp ubetalte regninger etter at han sluttet i Sparta.

– Det er feil at det var ubetalte regninger. Derimot er det riktig at det var tre fakturaer som ikke var bokført, men det var fordi jeg var uenig i regningene. Det var to regninger fra leverandører som jeg mente klubben ikke skulle hatt, mens den tredje regningen skulle sjekkes ut om den var riktig eller ikke. Det er ikke sånn at Sparta fant en plastpose med regninger etter at jeg sluttet, hevder Tore Jobs.

Dette er første gang Tore Jobs uttaler seg til SA etter at han sluttet som daglig leder i Sparta. Tidligere har han ikke svart på telefonen eller ringt tilbake på avisens henvendelser.

– Utover dette har jeg ingen kommentar til saken, sier Jobs til SA.

Ikke mistanke om noe kriminelt

Sparta brøt samarbeidet med daglig leder Tore Jobs på forsommeren. Etterpå har det kommet fram at den økonomiske situasjonen i klubben er meget alvorlig. Brevik-klubben sliter med å få lisens for eliteseriespill kommende sesong.

– Er styret blitt ført bak lyset av Tore Jobs? Underforstått: Har tidligere daglig leder holdt unna vesentlig informasjon for å pynte på det økonomiske resultatet utad?

– Ingen kommentar, svarer Carlsson.

– Er det mistanke om noe kriminelt – altså at det er blitt gjort underslag i Sparta-administrasjonen?

– Nei.

Vil ikke kommentere lederstil

– Tore Jobs hadde – i tett samarbeid med to-tre støttespillere – tilsynelatende all makt i Sparta – i hvert fall er det et inntrykk folk som følger klubben tett har. Sånn i ettertid: Fikk daglig leder for stor makt? Og medførte Jobs sin lederstil til at Sparta ble en lukket klubb der blant annet forholdet til ungdomsavdelingen var problematisk?

– Jeg vil ikke kommentere Tore Jobs sin lederstil ut over at han har vært et tydelig og markant leder, noe som har vært nødvendig i den oppbyggingsfasen vi har vært inne i. Alle organisasjoner må leve og tilpasse seg nye utfordringer. Vi er nå definitivt inne i en fase hvor stor grad av åpenhet og inkluderende tenkning er avgjørende. Dette er styret svært opptatt av, og nettopp derfor har vi nå kommet til enighet om en ny samarbeidsavtale med ungdomsavdelingen. Vi har i dag en åpen og tillitsfull dialog med ungdomsavdelingen og de er en aktiv deltaker i forhold til planleggingen som nå pågår, sier han.

Morten Carlsson presiserer at det fremgår av regnskapene for de to siste år at aksjeselskapet har hatt betydelige underskudd, noe som nødvendigvis genererer gjeld. Den nåværende situasjon er derfor ikke så overraskende som en del hevder. Den kritiske situasjonen som nå har oppstått skyldes primært kravet fra ishockeyforbundet om at klubben må redusere kostnadene med 800.000 kroner.

  • Les mer om denne saken i e-avisen (ved å klikke på bildet nedenfor) eller papirutgaven av SA fredag 10. august.

Artikkeltags