- Det er fryktelig ille de siste 25 minuttene, men det som kanskje avgjør kampen, er målene vi slipper inn i fem-mot-tre og fem-mot-fire. Utviklingen etter det er det jo bare å kjempe for å overleve. Det er så utrolig skuffende og tungt, sier Sparta-trener Roger Forsberg til SA Nettradio.

Startet gnistrende

Sparta startet kampen fantastisk, og ledet 3-0 etter førsteperiode. To raske scoringen i midtperioden sendte de blå opp i 5-0. Da alle ventet seg ytterligere scoringer da Sparta fikk spille fem-mot-tre og fem-mot-fire i lange perioder, snudde kampen totalt. Vålerenga fikk inn to scoringer i undertall, og gikk inn i tredjeperioden med håp om poeng. Ytterligere to raske scoringer ga kampen tenning, og med 5-5-scoringen knappe ti minutter før full tid, var lagene like langt.

- Alle spillerne er friske. Ingen er syke, og ingen har barn eller fruer som er slitne. Vi tar time-out på 5-4, og vi ber spillerne legge fra seg alle tanker om det som skjer. Dessverre klarer vi ikke å holde kampen ut, sier Forsberg.

- Vålerenga var like dårlig som oss de første 35 minuttene, men vi skal ikke rote bort dette. Blytungt, konstaterer treneren.

Søvnløs natt

I sudden death avgjorde Erik Follestad Johansen kampen for Vålerenga. Hovedstadslaget vant 6-5.

- Vålerenga var sterke nok til å spille kampen ut. Vålerenga gjorde det bra.

- Det er bra gjort av dem å komme tilbake, som da vi kom tilbake mot Frisk Asker sist. Nå fikk vi smake samme medisin. Vi skal likevel ikke falle sammen slik. Det blir neppe noe søvn på meg i natt, sier Forsberg.

Slik var kampen:

Sudden death:

Sparta har rotet bort 5-0-ledelsen de hadde med i overkant av 23 minutter igjen å spille. Vålerenga vinner 6-5 etter spilleforlengelse. Skudd: 33-36 totalt, 0-2 i sudden death.

60.21: Mål, Vålerenga! 5-6! Erik Follestad Johansen avgjør kampen for Vålerenga. Han mottar pucken på bakre, og setter den sikkert i mål bak Bjurö. Snuoperasjonen er fullstendig. Morten Ask og Tyler Donati får de målgivende pasningene.

60.01: Sudden death settes i gang.

SA NETTRADIO: Følg Sparta - Vålerenga direkte her!

3. periode:

Pause. Sparta har rotet bort en 5-0-ledelse, og gir altså bort tre sikre poeng. Vålerenga vinner tredjeperioden 3-0. Skuddstatistikk: 33-34 totalt, 7-12 i tredjeperioden. Det må forlengelse til for å avgjøre kampen.

Vålerenga er fulltalig.

Vanvittig Sparta-sjanse! Roest spiller fri Bovim som bommer fra kloss hold.

Vålerenga får kriget pucken unna etter en periode med Sparta-press.

57.29: Utvisning, Vålerenga. Morten Ask må ut i to minutter etter en krysstakling.

56.57: Sørvik setter fart gjennom midtsona, og kommer omsider til skudd. Avslutningen plukkes ned av Bjurö.

55.00: Vålerenga er det førende laget i Sparta Amfi nå.

Dagens tilskuertall: 2328.

På tribunene er det god setmning, og det kjempes mellom de to supporterskarene.

50.50: Mål, Vålerenga! 5-5! Vålerenga er altså tilbake i kampen. De har kommet tilbake fra 0-5. Filip Gunnarsson setter pucken i mål for gjestene. Fredrik Csisar og Tyler Donati noteres de målgivende pasningene.

50.00: Det gjenstår to minutter av tredjeperioden.

SA NETTRADIO: Følg Sparta - Vålerenga direkte her!

Så å si alt av spille foregår i Spartas sone nå.

Vålerenga er igjen nære, men Sparta slipper med skrekken og får pucken ut av egen sone.

Sparta er fulltalig.

Det er smått utrolig at Vålerenga ikke scorer. Justin Donati bommer rett og slett på åpent mål.

45.33: Utvisning, Sparta. Marius Hagberg må ut i to minutter for krysstakling.

45.00: Gjestene presser på for en utligning.

Vålerenga er farlig frampå igjen, men Bjurö parerer med beina.

41.46: Mål, Vålerenga! 5-4! Hva er det som skjer? Vålerenga scorer sitt andre mål på åtte sekunder. Gjestene går rett fra dropp. Det er til slutt Erik Follestad Johansen som setter pucken i mål. Jesper Hoel og Hans Kristian Hollstedt får de målgivende pasningene.

41.38: Mål, Vålerenga! 5-3! Sparta mister pucken unødvendig i egen sone. Det unytter gjestene, som reduserer igjen. Tyler Donati får pucken, og smeller den i mål bak Bjurö. Morten Ask får assisten.

40.01: Pucken droppes, og tredje periode er i gang.

Vi venter på tredjeperioden fra Sparta Amfi.

SA NETTRADIO: Følg Sparta - Vålerenga direkte her!

2. periode:

Pause. Da er midtperioden over i Sparta Amfi. Vålerenga gikk offensivt til verks i håp om en tidlig redusering, men i stedet for en scoring for gjestene, satte Sparta inn to raske. Med fem minutter igjen av midtperioden, ledet Sparta 5-0, og hadde sjansen i både fem-mot-tre og fem-mot-fire. I løpet av disse overtallene reduserte Vålerenga to ganger, noe som bidrar til økt spenning inn mot de siste 20. Skudd: 26-22 totalt, 10-17 i andreperioden.

Vålerenga er fem spillere på isen.

39.39: Mål, Vålerenga! 5-2! Sparta har spilt fem-mot-tre, nå fem-mot-fire. Igjen scorer Vålerenga i undertall. Etter en dropp i offensiv sone er det Espeland som kliner pucken i motsatt kryss fra blå. Stefan Espedal scorer, Fredrik Csisar med assist.

Det gjenstår ett minutt av midtperioden.

Enorm sjanse for Sparta! Blake Evans kliner til på direkten, men en suveren Magnussen-redning hindrer 6-1.

Vålerenga har fire utespillere på isen.

36.54: Mål, Vålerenga! 5-1! I spill tre-mot-fem, setter Vålerenga fart i lengderetning. Sørvik spiller fri Morten Ask som sikkert setter inn reduseringen. I forkant roper Sparta på en VIF-utvisning, men den tas ikke.

SA NETTRADIO: Følg Sparta - Vålerenga direkte her!

Ødegaard er tilbake på isen for Sparta. Hjemmelaget får spille fem-mot-tre i 1.33.

35.22: Utvisning, Vålerenga. Erik Follestad Johansen må ut i to minutter for tripping.

34.27: Utvisninger. Cato Cocozza overfaller Andreas Stene. Cocozza får fem minutter, samt video. I tillegg får han to minutter for roughing, noe også Stene får. Tominutterene kvittes, så det spilles nå fire-mot-fire.

33.49: Utvisning, Sparta. Akkurat i det Weberg-utvisningen er ferdig, pådrar Henrik Ødegaard seg en tominutter for holding.

Sparta har fullt lag.

Det gjenstår kun 53 sekunder av Weberg-utvisningen.

Vålerenga spiller seg fram til en brukbar sjanse, men skuddet fra Espeland reddes av Bjurö.

30.51: Sparta spiller godt i undertall. Vålerenga sliter med å skape sjanser.

1.30 av Webergs utvisning er unnagjort. Sparta forsvarer seg godt.

28.48: Utvisning, Sparta. Mats Weberg med en stygg takling på en VIF-spiller. Det blir fem minutter + videodømming. Anders Hilt Jørgensen går av isen med store smerter. Det så overhodet ikke bra ut.

Vålerenga er nære å redusere etter gode Donati-prestasjoner, men Sparta holder unna.

Sparta er fulltalig.

Sparta spiller strålende også i undertall.

25.56: Utvisning, Sparta. Mats Weberg får to minutter for slashing.

Sparta fortsetter å kjøre offensivt. Det er farlig hver gang de blå kommer inn i Vålerengas sone.

Søberg forlater målet for Vålerenga, og erstattes av Magnussen.

23.39: Mål, Sparta! 5-0! Hvor skal dette ende? Mike Ramsay får pucken til venstre, og rapper til med et godt håndleddskudd. Pucken smetter inn i motsatt vinkel. En ny, flott Sparta-scoring der, altså. Assisten går til Mats Weberg.

Det er god stemning i Sparta Amfi nå. Hjemmelagets supportere er selvfølgelig fornøyd med det de ser her nå.

20.55: Mål, Sparta! 4-0! Der Vålerenga bommer, scorer Sparta. Weberg og Haga jobber godt offensivt, og av det arbeidet får de blå betalt i form av en scoring. Mats Weberg setter pucken i mål, mens Haga får assisten.

Vålerenga er nære å få en tidlig redusering, men skuddet fra Justin Donati reddes av Bjurö.

20.01: Da er vi i gang igjen fra Sparta Amfi.

Sparta har levert en kjempekamp til nå. Kan det fortsette? Svaret får du ved å høre på SA nettradio.

1. periode:

Pause. Sparta leder 3-0 etter de første 20 minuttene i Sparta Amfi. De blå fra Olavs by har levert en massiv periode. De startet gnistrende, og tok ledelsen før minuttet var spilt. Vålerenga hadde en god periode midtveis, men to psykogisk viktige scoringer i henholdsvis spill fem-mot-tre og fire sekunder før periodeslutt, har gitt Sparta et flott utgangspunkt for resten av kampen. Skudd: 16-5.

19.56: Mål, Sparta! 3-0! Tyler Donati spilles fri offensivt, og Sparta-publikummet frykter en utligning. Det stopper Marius Hagberg med en strålende inngripen. Sparta setter så fart offensivt, og Weberg spilles fri foran mål. Der er han iskald, og setter pucken forbi en utspilt Søberg. Vakkert! Assistene går til Jonas Andersen og Marius Hagberg.

Gjestene har alle tilbake på isen.

Sparta har fortsatt god tid i fem-mot-fire.

17.59: Mål, Sparta! 2-0! Så er det en suser av Henrik Malmström som sikrer Sparta 2-0-ledelse over Vålerenga. Etter å ha spilt pucken mye på tvers, kommer det et plasskifte til høyre. Malmström får omsider pucken, og smeller den opp i vinkelen bak Søberg. Henriksen og Andersen får assistpoengene.

17.04: Utvisning, Vålerenga. Morten Ask må ut i to minutter for slashing. Sparta får sjansen i fem-mot-tre i 1.11.

SA NETTRADIO: Følg Sparta - Vålerenga direkte her!

16.15: Utvisning, Vålerenga. Filip Gunnarsson feller regelrett Malmström som er på vei gjennom. Han må ut i to minutter for interference.

Oslo-laget er nære ved Hoel som er først på en retur, men skuddet reddes.

Vålerenga er fulltalig.

Sparta er fulltalig.

12.44: Utvisning, Vålerenga. Justin Donati blir for ivrig i offensiv sone, og hekter opp en Sparta-spiller på vei framover. To minutter.

12.31: Utvisning, Sparta. Patrik Bäärnhielm utvises i to minutter for interference.

12.08: Gjestene spiller seg fram til en god sjanse etter fine dragninger av Tyler Donati. Skuddet fra Filip Gunnarsson reddes av Bjurö.

Vålerenga har fullt lag.

09.37: Fin Sparta-sjanse. Det er gode kombinasjoner i offensiv sone som sender Malmström fri foran mål. Spartas nummer 69 prøver å sende pucken mellom beina på Sørvik, men sisteskansen redder.

08.55: Utvisning, Vålerenga. Jesper Hoel må ut i to minutter for albuetakling.

08.32: Bovim drar seg inn fra venstre og skyter. Avslutningen fra godt hold går via en VIF-spiller og over.

Vålerenga er farlig frampå med Donati-brødrene og Ask, men Sparta får avverget.

06.08: Mike Ramsay setter fart, passerer én, passerer to, og skyter - rett utenfor.

Vålerenga har for øvrig massiv støtte fra tribuneplass også de.

05.03: Sparta er virkelig på nå. Malmström kjører rundt Vålerenga-spillerne i rundvant, legger ut til Henriksen som skyter - rett på Søberg.

Sparta har fullt lag.

Med under ett minutt igjen av Henriksen-utvisningen, har Sparta god kontroll i undertall.

01.53: Utvisning, Sparta. Christopher Henriksen må ut i to minutter for hekting.

Sparta er frampå igjen, men en avslutning fra kort hold går rett utenfor.

00.35: Mål, Sparta! 1-0! Vertene går rett i strupen på Vålerenga, og tar tidlig ledelsen. Med Steffen Søberg bak mål, ser Sparta sitt snitt i å sette pucken i mål. Niklas Roest spiller fri Andreas Stene som sender hjemmelaget opp i 1-0.

00.01: Kampen er i gang.

SA NETTRADIO: Følg Sparta - Vålerenga direkte her!

Spillerne entrer isflata. Det er som nevnt bra oppmøte i Sparta Amfi i dag.

Vi er 20 minutter unna første dropp for i dag. Det begynner å fylles opp i Sparta Amfi, og det vil nok være flere tilskuere som ser dagens kamp enn tidligere i sesongen.

Det gjenstår 40 minutter til kampstart. Spillerne er godt i gang med oppvarmingen.

Før kampen:

- På Jordal boblet det over av følelser. Men i dag blir det som en vanlig toppkamp, sier Blake Evans til dagens papirutgave av Sarpsborg Arbeiderblad.

Sparta kommer til dagens hjemmekamp med en knallsterk snuoperasjon fra Askerhallen å se tilbake til. De blå iskrigerne lå under 4-1 før tredjeperioden, men sikret seg spilleforlengelse og to poeng etter en scoring i sudden death.

I dag venter altså serieleder Vålerenga fra hovedstaden. Blake Evans har i mange år hatt en viktig rolle for Vålerenga. I sin første kamp mot laget, innrømmer han at det ble spesielt.

SA NETTRADIO: Følg kampen direkte fra klokka 15.30

- Jeg var heltent og skulle overgå meg selv, vise meg fram og spille min livs kamp. Det boblet litt over, og førsteperioden ble tøff å spille, forteller han.

- Nå blir det som en vanlig toppkamp på lik linje med om vi skulle ha møtt Stavanger. Det var førsteperioden på Jordal som ble følelsesladet. De to siste ble som en vanlig kamp.

Sparta vant som kjent det omvendte oppgjøret 4-3 etter straffeslag.

Spartas lag:

Målvakt: Jonatan Bjurö

Førstefemmer: Christopher Henriksen, Henrik Ødegaard, Jonas Andersen, Andreas Stene, Niklas Roest

Andrefemmer: Patrick André Bovim, Patrik Bäärnhielm, Michael Haga, Blake Evans, Henrik Malmström

Tredjefemmer: Patrick Karlsen-Wessel, Marius Hagberg, Mike Ramsay, Magnus Nilsen

Fjerde ytterforwardpar: Anders Pedersen, Adrian Aslaksen

Som dere ser av lagoppstillingen, mangler Magnus Selvaag, Petter Witnes, Filip Jacobsson, Mikkel Søgaard, Jonas Djupvik Løvlie og Tobias Skaarberg med skader, I tillegg er Andreas Klavestad og Didrik Svendsen opptatt med landslagsoppdrag.