Nå skal det bli billigere å se hockey

Artikkelen er over 5 år gammel

Spartas daglige leder drømmer om felles sesongkort med Sarpsborg 08.

DEL

Sparta sliter økonomisk. Men fra neste år lover Pål Karlsen at det skal bli betydelig billigere å se sluttspillet, og nå innfører klubben familiekort.

– Det er mye viktigere for Sparta at folk som er glad i hockey har råd til å være i Amf'n så mye som mulig, enn at en del av supporterne må velge bort kamper. I dag er det for kostbart for de som har sesongkort å forlenge det med sluttspillet, sier daglig leder i Sparta, Pål Karlsen.

I en situasjon der klubben sårt trenger større inntekter, setter den ned billettprisene istedenfor opp. Tanken og håpet er selvsagt at det skal føre til at enda flere finner veien til kampene.

Betydelig billigere

Denne sesongen har et sesongkort kostet 3.200 kroner for dem som betalte før 15. juni, mens de som betalte etter denne datoen måtte ut med 3.500 kroner. Sluttspillet koster i år 1.800 kroner i tillegg for de med sesongkort.

– Jeg mener at prisen for sluttspillet er for høy. Her betaler sesongkortinnehaverne 1.800 kroner uten å vite hvor mange kamper de får. Risikoen blir for stor, og her må vi ta en del av denne risikoen. Vi har ikke fastsatt prisen, men den kommer til å bli kraftig redusert, sier Karlsen.

– Har du fått mange reaksjoner på prisnivået?

– Egentlig ikke. Noen hint har jeg fått, men jeg har undersøkt og spurt selv. Jeg skjønner at det blir mye penger for folk, sier Karlsen.

Familiekort

– En annen gruppe vi jobber aktivt med å forbedre forholdene for nå, er familier. Vi ønsker i enda større grad å tiltrekke oss denne gruppen, men det krever en mye bedre tilrettelegging fra vår side. Med fire-fem personer i familien blir det kostbart. Nå vil vi innføre familiekort og egen familietri-bune i amfien, sier Karlsen.

– Når kan du presentere prisene?

– Det vil komme like etter at sesongen er over, eller noe tidligere hvis det skulle bli finale på oss. Den beste støtten alle som er glad i Sparta og hockey, kan gi er å kjøpe sesongkort. Økonomisk er dette salget selve grunnmuren i klubben inn mot en ny sesong, sier en optimistisk Karlsen.

Felles kort med 08

– Jeg har ikke fått diskutert det med Sarpsborg 08 ennå, men jeg drømmer om at vi kan gå sammen om et felles sesongkort for alle som er interessert i både fotball og hockey. Det vil gi et sesongkort som gjelder for hele året. Ideen kommer jeg til å presentere for Sarpsborg 08, sier Karlsen.

Artikkeltags