Roest mister den første kvartfinalekampen – utestengt i tre kamper

PÅ SIDELINJA: Spartas  Niklas Roest (28) er ilagt tre kampers karantene. Til høyre: Storhamar-spiller Kodie Curran.

PÅ SIDELINJA: Spartas Niklas Roest (28) er ilagt tre kampers karantene. Til høyre: Storhamar-spiller Kodie Curran. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sparta-kaptein Niklas Roest er i lagt tre kampers karantene etter en episode i kampen mot Manglerud Star tirsdag.

DEL

Roest ble innrapportert for en takling utført mot Manglerud Star-spiller Tord Ulbrandt Thoresen. Utvalget i Norges Ishockeyforbund som vurderer alvorlige taklinger i etterkant av matchene, har på bakgrunn av videoopptak av kampen konkludert med at det handler om takling mot hode og nakke. Dette er taklinger som går ut over spillernes sikkerhet på isen.

Begrunnelsen

Begrunnelsen for straffen er denne:

«Roest har posisjon bak den forlengete mållinjen, på skrå bak motstanders mål i det han mottar pucken, Roest har her ryggen mot Manglerud Star sitt mål. Dette skjer etter at Sparta har presset Manglerud Star og det er utkjempet flere dueller. Thoresen og Roest har rett før utkjempet en duell bak målet og Thoresen oppsøker naturlig Roest på ny, han har lav hastighet og det vurderes som at han presser Roest. Samtidig som dette skjer beveger Roest sin albue bakover og oppover, denne treffer Thoresen i hoderegionen.

Dette er en situasjon der Roest vurderes til å ha kontroll på pucken og motspiller Thoresen sin posisjon og bevegelse. Når Roest da velger å gjøre seg større ved å benytte sin arm er dette en handling han selv må stå til ansvar for. Spillerne står stille og kraften vurderes moderat, treffpunkt er mot motstanders hode og dette er en takling mot hode og nakke.

Dette er en hendelse Roest må bære ansvaret for, det skal ikke måtte forventes at spillere utfører denne type handlinger da dette utsetter motspiller for stor skaderisiko og er uønsket i ishockey.»

Tar det til etterretning

Daglig leder i Sparta, Daniel Björnberg, sier at han ennå ikke har rukket å prate med verken Niklas Roest eller sportslig ansvarlig i Sparta, hovedtrener Sjur Robert Nilsen. Begge er som kjent i Sør-Korea for å delta i OL.

– Derfor kan jeg ikke slå fast med hundre prosent sikkerhet at vi ikke foretar oss noe i saken. Men generelt sett, er det slik at vi tar slike rapporteringer til etterretning, sier Björnberg, som forteller at Sparta har skrevet rapport med Roest og klubbens oppfatning av saken.

Niklas Roest mister med denne straffen de to siste seriekampene (Lillehammer og Stavanger), samt den første kampen i sluttspillets kvartfinaleserie.

Artikkeltags