NISO-advokat: - Vi blir nok enige i dag

Ny SMELL: Spartas spillere går på en ny smell nå som de må ned i lønn for å hjelpe klubben i en vanskelig økonomisk situasjon.

Ny SMELL: Spartas spillere går på en ny smell nå som de må ned i lønn for å hjelpe klubben i en vanskelig økonomisk situasjon. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

NISOs advokat regner med at lønnskuttet i Sparta blir klart i løpet av dagen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Erik Monsen representerer de NISO-organiserte Sparta-spillerne i lønnstvisten med Sparta. Han går ut fra at partene blir enige i løpet av dagen i dag.

- Jeg ser ikke bort fra at en avtale mellom Spartas spillere og Sparta kan være i havn i løpet av dagen. Om partene rekker å skrive under den i løpet av dagen eller mandag, er litt usikkert, sier han i en kommentar til SA.

Han påpeker at det har vært konstruktive og gode forhandlinger mellom spillerne (NISO) og Sparta hele veien.

Åtte prosent ned

SA var tidligere i dag i kontakt med Spartas fungerende daglige leder Morten Carlsson, men han ønsker verken å bekrefte eller avkrefte at en løsning er på trappene.

Ingen av partene vil si noe om den kommende avtalens innhold, men etter det SA kjenner til vil spillerne godta et lønnskutt på åtte prosent.

Ingen ny keeper

Spartas ledelse har den siste tiden diskutert ulike forslag til lønnsreduksjon med sine spillere og deres fagforening, NISO. Et av diskusjonstemaene har også vært hvor vidt Sparta kan hente inn en ny keeper, samtidig som de kutter i lønningene til sine eksisterende spillere. Spillerne har satt spørsmålstegn ved om det er riktig at de på en måte skal finansiere den nye målvaktens lønn ved selv å godta lavere sifre på lønnsslippen.

Opplysninger SA sitter inne med, tyder på at det ikke blir noen ny Sparta-keeper med det første dersom avtalen om lønnsreduksjon blir spikret.

Tidligere i sommer ble spillerne forelagt en lønnsreduksjon på 12,5 prosent. I det tilfelle sa Spartas ledelse at det var midler i klubben til å hente inn en ny burvokter. Nå som lønnsreduksjonen blir på åtte prosent, vil det ikke bli hentet inn noen ny målvakt med det første.

Artikkeltags