René Bøe blir markedssjef i Sparta

NY ROLLE: René Bøe blir markedssjef i Sparta. Dette bildet er fra Bøes dager som eliteseriespiller for samme klubb.

NY ROLLE: René Bøe blir markedssjef i Sparta. Dette bildet er fra Bøes dager som eliteseriespiller for samme klubb. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Tidligere Sparta-spiller René Bøe går inn i et vikariat som markedssjef i Sparta.

Bøe er markedskonsulent i SA, men skal de nærmeste månedene ha 50 prosent permisjon fra denne stillingen for å være markedssjef i klubben han i mange år spilte for. Stillingen er et vikariat for markedssjef Tony Malm, som for tiden er sykemeldt.

- Hvorfor har du tatt denne jobben?

- Jeg fikk et spørsmål fra Morten Carlsson (daglig leder i Sparta, journ. anm.), og syntes det virket som en kjempeutfordring. Derfor ba jeg om 50 prosent permisjon fra jobben min i SA og etter litt fram og tilbake ordnet det seg.

To hatter

Bøe har fra før erfaring med å jobbe for både SA og Sparta. Fram til i fjor vår arbeidet han kun 50 prosent for SA fordi han spilte på Spartas A-lag.

- Dette blir jo en litt annen rolle. På én måte tror jeg det blir enklere denne gang, for nå trenger jeg ikke å tenke så mye på søvn, trening og mat til bestemte tider. Denne gang skal jeg prestere på en annen måte.

- Men hva med rollene dine? Hvordan blir det å skifte mellom SA-hatten og Sparta-hatten?

- Det blir utfordrende, men jeg tror det skal gå greit. Jeg skal ikke drive med så mye salg for Sparta, for de fleste avtalene er allerede gjort, men noen avtaler skal sluttføres.

- Hva med kundene, tror du de klarer å skille mellom rollene dine?

- Jeg tror det skal gå greit også. Min rolle i Sparta blir nok først og fremst å være den som har oversikten over ting, få opp nye skilter og slikt.

- Til slutt: Hvordan blir det å måtte svare på kritiske spørsmål fra sine kolleger i SA?

- Det går nok bra, jeg føler at jeg har et godt og ryddig forhold til redaksjonen. Det viktigste er å være ydmyk og ærlig, sier Bøe.

Krav til journalistene

Nyhetsredaktør Petter Kalnes i SA ser utfordringene ved at SA skal drive kritisk journalistikk overfor en kilde som også er ansatt i SA.

- Vi som redaksjon må forholde oss profesjonelt til ham, men jeg ser at dette stiller ekstra store krav til oss som uavhengige og objektive journalister, sier Kalnes, som sier at han har forståelse for at Bøe ønsker å stille opp for Sparta, som er i en vanskelig økonomisk situasjon.

  • Les mer om denne saken i e-avisen eller papirutgaven av SA tirsdag 21. august.

Artikkeltags