SA tror på 4. plass

UTENFOR PALLEN: SA har tippet årets eliteserie i ishockey. Vi tror Sparta havner utenfor pallen - på en 4. plass.

UTENFOR PALLEN: SA har tippet årets eliteserie i ishockey. Vi tror Sparta havner utenfor pallen - på en 4. plass. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I kveld er det seriestart. SA tror Sparta ender på 4. plass i årets eliteserie i ishockey. Les også: SPORT HELE UKA:

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Slik vurdere SAs hockeyjournalist Pål A. Karlsen eliteserien sesongen 2011/12:

1. Lørenskog

Lørenskog har blitt bedre og bedre etter at Divid Livingstone overtok treneransvaret. Var ikke mye dårligere enn Stavanger i NM-finalen forrige sesong. Har beholdt nesten hele spillerstallen og kan bygge videre på det laget presterte forrige sesong. Vår favoritt.

2. Stavanger

Stavanger ser svekket ut i forhold til forrige sesong. Har mistet toppspillere som Ryan McMurchy, Jimmy Kilpatrick og Alexandre Imbeault. I tillegg er det usikkert om Tore Vikingstad kommer tilbake etter skade. Kan være litt mette etter fjorårets jubelsesong.

3. Vålerenga

Vålerenga har levert resultater langt under pari i treningskampene, men oslolaget må aldri undervurderes. Brødrene Justin og Tyler Donati vil produsere bøttevis med poeng. Kommer trolig til å hente flere forsterkninger nærmere jul.

4. Sparta

Sparta har en revansjelysten tropp etter fjorårets svake sesong. Mange nøkkelspillere er mye bedre trent enn forrige sesong. Sparta ser bra ut offensivt. Har mange løpere som holder toppklasse i eliteserien. Er sårbare for skader på backsiden. I tillegg er begge målvakten uerfarne på eliteserienivå.

5. Lillehammer

Lillehammer ser bunnsolide ut defensivt. Har muligens den beste backoppsetningen i hele eliteserien. I tillegg er Ryan Nie en meget god målvakt. Er klart svekket offensivt. Lagets fem beste poengplukkere fra forrige sesong er borte.

6. Storhamar

Storhamar sliter økonomisk, og det har medført at klubben har ligget lavt på overgangsmarkedet. Har omtrent samme spillerstall som forrige sesong. Storhamar kommer til å plukke mange poeng også denne sesongen, men det blir neppe bra nok til medalje.

7. Frisk Asker

Sune Bergman er tilbake som trener i Frisk Asker. Svensken førte Asker-laget til seriegull i 2008. Frisk har hentet inn mange interessante importer, men har også mistet nøkkelspillere fra forrige sesong. Dersom Frisk får det nykomponerte laget til å fungere kan det bli årets overraskelse i eliteserien.

8. Stjernen

Stjernen har ikke imponert nevneverdig i treningskampene. Flere av de nye spillerne har ikke slått til, og like før seriestart ble Andrew Cox sendt hjem. I stedet har de hentet inn Gustaf Thorell. Stjernen er veldig avhengig av målvakt Pål Grotnes.

9. Rosenborg

Rosenborg har hentet inn mange nye spillere og bredden ser bedre ut enn forrige sesong. Må likevel være fornøyd med sluttspillplass.

10. Tønsberg

Nyopprykket lag som kan ta poeng tidlig i sesongen på stor entusiasme. Har dårlig treningskultur fra 1. divisjon og vil trolig slite utover vinteren med to tøffe kamper i uka mot hard motstand.

Artikkeltags