Shay Stephenson har signert

TIL SPARTA: Shay Stephenson var storscorer i eliteserien i fjor. Nå er han på vei til Sparta.

TIL SPARTA: Shay Stephenson var storscorer i eliteserien i fjor. Nå er han på vei til Sparta. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Målkongen Shay Stephenson (29) har signert kontrakt som gjør ham til Sparta-spiller. Det skjedde tirsdag kveld. Transferkortet er skrevet under.

Nå gjenstår kun arbeidsstillatelsen før han formelt er helt klar for spill i Sparta-drakta.

Klubben håper spilleren debuterer allerede i torsdagens bortekamp mot Lillehammer.

- Sparta har fått en snill onkel som finansierer hele overgangen, forteller styreleder Morten Frøid i Sparta Sport AS.

Agent-tvitring

Ryktene om at backen Logan Stephensons måljagende bror Shay følger i brorens fotspor til Sarpsborg, har surret en stund. Shay Stephenson har imidlertid ligget i en tvist med sin svenske klubb Karlskrona, og det har derfor vært i tvil om han ble frigitt til en ny klubb før overgangsvinduet stenger 31. januar. Nå skal den saken være løst, og sent i går kveld gikk spillerens agent Darryl Wolski ut med følgende twitter-melding: "Shay Stephenson will join his brother Logan Stephenson in Sparta Sarpsborg Norway to finish the season".

Enorm statistikk

Shay Stephenson har vært i Norge i to perioder tidligere. I 2009/10-sesongen spilte han sju seriekamper og 16 sluttspillkamper for Vålerenga og gjorde 18 poeng. I fjor, sesongen 2011/12, var han helt suveren i ligaen. I grunnspillet gjorde han 70 poeng for Vålerenga (28 mål, 42 assist) på 44 kamper, mens han i sluttspillet produserte fem poeng (3+2) på åtte kamper.

Denne sesongen har blitt ødelagt av skader, og han har kun vært på isen i tre kamper for Karlskrona i allsvenskan. Imidlertid har han fått trent godt hjemme i USA den siste tiden.

Her kan du lese om Shay Stephensons karriere.

Artikkeltags