Sparta får 10.000 kroner i bot etter bluss-skandalen

BOT: Sparta ilegges 10.000 kroner i bot etter at VIF-supportere tente opp bluss under kampen i Sparta Amfi lørdag 13. oktober.

BOT: Sparta ilegges 10.000 kroner i bot etter at VIF-supportere tente opp bluss under kampen i Sparta Amfi lørdag 13. oktober.

Artikkelen er over 1 år gammel

Sparta og Vålerenga ilegges bøter av Norges Ishockeyforbund etter bluss-skandalen i Sparta Amfi 13. oktober.

DEL

Det melder TV 2 på sine nettsider mandag kveld.

Kanalen har mottatt et skriv fra Ishockeyforbundet der det framgår at begge de involverte klubbene får bøter etter opptrinnet i Sparta Amfi, der minst én jente ble sendt til legevakten etter VIF-fansen bruk av bluss. Tre unge menn, to av dem født i 1999 og en i 2001, ble anholdt av politiet på stedet og er mistenkt for å ha fyrt opp blussen. De kan nå vente seg en reaksjon. Saken er fremdeles under etterforskning hos politiet.

Daglig leder, Daniel Björnberg i Sparta har følgende kommentar, da Sarpsborg Arbeiderblad tar kontakt mandag kveld.

– Vi skal sette oss ned å se på reaksjonen som en klubb i morgen, sier han til SA-sporten.

Ansvarlig for sikkerheten

I brevet skriver forbundet at de har mottatt redegjørelser fra begge klubbene. I tillegg til en rapport fra Spartas innleide sikkerhetsselskap: PSS.

Ifølge TV 2 ilegges Sparta som i dette tilfellet er arrangørklubb en bot på 10.000 kroner, på bakgrunn i disse dokumentene.

Sparta er blant annet ansvarlig for sikkerheten i forbindelse med kampen. Vålerenga derimot får imidlertid en bot på 20.000 kroner for å ha antent flere bluss på bortelagets tribune.

Var kjent med trussebildet

I sin begrunnelse skriver Ishockeyforbundet at saken kunne fått mye mer alvorlige konsekvenser enn det som ble tilfellet. Skadepotensialet ved avfyring av bluss innendørs er stort. I tillegg er bruk av bluss i norske ishaller ikke akseptabelt.

– Både arrangør og bortelag var kjent med det trusselbildet som ville komme ved at de såkalte «Isco Boys» skulle komme på kamp. NIHF var ikke varslet om trusselbildet som var kjent i forkant av kampen. Vålerenga har også tidligere blitt idømt sanksjoner som skyldes supporterrelaterte hendelser, og således er skjerpende i vurderingen av denne saken, heter det i begrunnelsen TV 2 har fått tilgang til.

Artikkeltags