Gå til sidens hovedinnhold

Sparta seiret i Østfold-derby

Artikkelen er over 6 år gammel

(Stjernen – Sparta 2-4) Det siste lokaloppgjøret i serien i 2014/15-sesongen ble spilt i Fredrikstad torsdag kveld. Sparta og Stjernen hadde to seirer hver seg i de fire foregående møtene denne sesongen, og som alltid forventet man seg en kamp med temperatur og dueller i Stjernehallen – slik lokalderbyene skal være.

Det ble jevnt og spennende hele veien inn, men til slutt ble det 4-2-seier til Sparta i Fredrikstad torsdag kveld.

– Kjemper for hverandre og vinner

– Underbart.

Det var Henriks Malmströms enkle oppsummering av seier og tre poeng i Fredrikstad.

– Jeg følte at vi hadde alt og alle mot oss, men vi kjemper for hverandre og vinner. Det er vidunderlig. I 2. periode i dag var det bare ett lag på banen, sa Malmström - som scoret det viktige 2-1-målet for Sparta på tampen av midtperioden.

– Dette ga oss energi inn mot kampen mot Stavanger på lørdag, understreket han overfor SA Nettradio-reporter Rino Løkkeberg.

Målvakt Tommy Johansen var også fornøyd.

– Vi tok helt over i 2. periode. Dette var en skikkelig krigeseier, der alle ofret seg for hverandre. En utrolig deilig følelse, sa Johansen.

– Det var en deilig trepoenger. I 2. periode kjører vi over dem, oppsummerte trener Mikael Kvarnström.

Tidlig Stjernen-scoring

Sparta gikk offensivt og godt ut i Stjernehallen torsdag, men det var vertene som scoret først. Peter Wennerström ga Stjernen 1-0-ledelse på tiden 4.12, mens Sparta hadde Mats Weberg utvist.

Det ble også en god del utvisninger utover i 1. periode, men ingen av lagene klarte å få til noe særlig konstruktivt overtallsspill. De virkelig store sjansene uteble, selv om Sparta hadde et par forsøk på tampen av perioden.

Det ble bare med Peter Wennerströms tidlige scoring i denne perioden, og dermed gikk lagene til den første hvilen på stillingen 1-0 til de rødkledde.

Roest utlignet for Sparta

I starten av 2. periode ble det ikke skapt så veldig mye foran verken Sparta-keeper Tommy Johansen eller Henrik Haukeland i Stjernen-kassa. Men sarpingene hadde initiativet, og på tiden 26.37 utlignet kaptein Niklas Roest til 1-1 med et fint håndleddsskudd.

Her vanket det assistpoeng til Marius Hagberg og Dion Knelsen.

Også etter utligningen beholdt Sparta initiativet og trykket, og snuoperasjonen var komplett da kampuret i Stjernehallen viste 37.41. På en avventende Stjernen-utvisning, og etter klabb og babb foran Stjernen-buret, klarte til slutt Henrik Malmström å lirke inn 2-1 til bortelaget.

Sparta-ledelse 2-1 stod seg også perioden ut.

George satte inn 2-2

Etter en innledning der det gikk litt frem og tilbake uten store sjanser, fikk Stjernen mulighet da Sparta pådro seg et par kjappe utvisninger. Jordan George holdt seg fremme og satte inn 2-2 mens vertene var i overtall fem mot fire. Det målet kom på tiden 45.59.

Kampen stod og vippet etter dette, men på tiden 53.57 var det endelig Spartas tur til å få full uttelling i overtall fem mot fire. Da satte Patrick André Bovim inn 3-2 til bortelaget – assistert av David Hallström.

Hagberg avgjorde i tomt bur

Det ble kolossal dramatikk på slutten. Stjernen tok ut keeper Henrik Haukeland på tampen og satte innpå en ekstra utespiller. De presset vanvittig på og spilte faktisk i overtall seks mot tre, men i stedet var det Marius Hagberg som avgjorde alt for Sparta med sin 4-2-scoring i tomt bur med bare fire sekunder igjen.

Dermed ble det en etterlengtet seier og trepoenger for Sparta-trener Mikael Kvarnström og hans blåhvite mannskap i Stjernehallen torsdag kveld.

Lørdag kommer serieleder Stavanger Oilers på besøk til Sparta Amfi.

Se kampfakta her.

Sparta stilte med dette laget torsdag kveld:

Målvakt: Tommy Johansen (Anders Johansson).

Førstefemmer: Erlend Lesund, Victor Panelin-Borg, Fredrik Lystad Jacobsen, Niklas Roest og Dion Knelsen.

Andrefemmer: Patrick André Bovim, Patrik Eklund, Magnus Lindahl, Nathan Condon og Eirik Børresen.

Tredjefemmer: Marius Hagberg, Mikkel Søgaard, David Hallström, Magnus Nilsen og Henrik Malmström.

Fjerderekke: Kristian Østby, Niklas Unger Nilsen, Mats Weberg og Henrik Knold.

Kommentarer til denne saken