Gå til sidens hovedinnhold

125.000 kroner samlet inn til Sparta på bare få dager

Artikkelen er over 4 år gammel

Fire supportere synes de satte seg et hårete mål om å samle inn 300.000 kroner til Sparta innen 1. august. Etter bare fem dager er de nesten halvveis.

– Det er rett og slett fantastisk hvordan sarpinger stiller opp og bidrar. Hockeyinteressen og engasjementet for Sparta lever i beste velgående i Sarpsborg, sier Marius Aune, en av initiivtagerne til støttegruppa Spartatæl.

Små og store bidrag strømmer inn hele tiden - både fra privatpersoner og bedrifter - og på bare få dager er altså allerede 125.000 kroner kommet inn på kontoen. Det største enkeltbidraget er på 10.000 kroner. Det kommer fra en bedrift. Men også enkeltpersoner har gitt opp til 5.000 kroner av egen lomme.

– Rørende engasjement

– Folk bidrar med det de har mulighet til. Det er jo nettopp det som gjør dette så stort og viser at klubben står sterkt i sarpingers hjerter, selv om kanskje den forrige sesongen ikke ble helt slik de håpet på, legger Aune til.

– Vi drømte om god respons, men var litt usikre og skeptiske til hvordan folk ville ta oss imot. Og så stiller sarpinger opp på denne måten. Det er rett og slett rørende, legger Aune til.

De tre andre supporterne som står bak innsamlingen er Per Kristian Langvik, Kent-Remi Berg og Jan Håkon Dalen.

Nye spillere

Pengene skal være et bidrag til å hente nye spillere til neste sesong. Og Både støttegruppa og Sparta er klare på at begge spillerne skal hentes fra utlandet.

– Vi ønsker å bidra til å holde interessen oppe mens kommende sesongs lag bygges. Vi føler at et par artister på isen kan bidra til at mange går hjem etter kampene med et smil om munnen kommende sesong, uttalte Per Kristian Langvik nylig til Sarpsborg Arbeiderblad.

Innsamlingen varer til rundt 1. august.

– Vi kommer til å kjøre på. Over 60 dager gjenstår av innsamlingstiden, påpeker Aune.

Han håper at folk vil fortsette å gi.

– Til nå har vi fått utelukkende positive tilbakemeldinger. Folk setter pris på tiltaket. Og vi har fått høre at vi har tent hockeyinteressen igjen. Ingenting er bedre enn det, sier Aune, som også røper at støttegruppa Spartatæl planlegger en sommerfest på Sportspuben.

– Da er alle som har lyst hjertelig velkomne, understreker han.

Kommentarer til denne saken