Underskudd i Sparta

MINUSTALL: Sparta Sport AS gikk minus for andre året på rad. Det er Tore Jobs (t.v.) og Morten Carlsson misfornøyd med. (Foto: Jarl M. Andersen)

MINUSTALL: Sparta Sport AS gikk minus for andre året på rad. Det er Tore Jobs (t.v.) og Morten Carlsson misfornøyd med. (Foto: Jarl M. Andersen)

Artikkelen er over 7 år gammel

Sparta Sport AS gikk med et underskudd på 589.000 kroner etter skatt i kalenderåret 2011.

DEL

Det kom fram på en pressekonferanse på Sparta-kontoret fredag ettermiddag. Dette er andre året på rad selskapet går i minus.

– Det har vært et tøft år. Driften er forbedret med 1,6 millioner kroner fra i fjor, men vi har følt at det tar tid å snu et tog. Vi skulle gjerne lagt fram et plussresultatet, sier leder Morten Carlsson og daglig leder Tore Jobs.

Ryddet opp

Brevik-klubben har hatt en stor jobb med å rydde opp etter det store underskuddet i 2010.

– Fra 2011 er regnskapet satt ut til et eksternt byrå og de har hatt en betydelig jobb med å rydde opp i regnskapet som har vært ført internt med egne ansatte. Gjennom et tett samarbeid med revisor er det også dette året oppdaget flere forhold fra gammelt av som trekker resultatet ned. Delingen av klubben har også medført mye opprydding. Det har ført til ekstra høye kostnader til regnskap og revisjon. Til gjengjeld har vi nå et regnskap som ikke vil by på overraskelser og vi får et godt sammenligningsgrunnlag fra 2011, sier de.

Bedre egenkapital

Klubben har bedret egenkapitalen i løpet av 2011 selv om året endte med underskudd.

– Vi har hatt en aksjeemisjon. Det ga oss 1,13 millioner kroner med nesten kun nye aksjonærer. Dette betyr at vi har bedret egenkapitalen med 540.000 kroner. Men den er fortsatt negativ etter fjorårets dårlige resultat, sier de. Sparta har budsjettet med et overskudd på 500.000 kroner i 2012. Les mer om sake i lørdagens SA.

Artikkeltags